- Home
- Cultură-Media
- BRUXELLES, (17.06.2011, 14:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comedia românească "Bună! Ce faci? ", la Festivalul de Film de la Bruxelles
Comedia românească "Bună, ce faci?", în regia lui Alexandru Maftei, va fi prezentată în cadrul secţiunii Panorama la Festivalul Internaţional de Film de la Bruxelles, desfăşurat între 22 şi 29 iunie, informează Institutul Cultural Român din capitala Belgiei.
Urmărește
12 afișări
Filmul de debut al lui Alexandru Maftei va fi proiectat în prezenţa regizorului pe 26 iunie.
În secţiunea necompetitivă Panorama mai figurează peliculele "Womb", a regizorului maghiar Benedek Fliegauf, cu Eva Green în rolul principal, "Late Bloomers", de Julie Gavras, cu Isabella Rossellini şi William Hurt, "Treacle Jr."(Marea Britanie), de Jamie Thraves, "The Berlin Project" (Macedonia), de Ivor Trajkov, "Au cul du loup", de Pierre Duculot, "Venice", a polonezului Jan Jakub Kolski, "Days to Come", de Lars Kraume (Germania), "The Passage" (SUA), de Roberto Minervini, "Songs of Love and Hate" (Elveţia), de Katalin Gödrös, şi "Lapland Odyssey", de Dome Karukoski, coproducţie Finlanda/Islanda/Suedia.
Pe de altă parte, 11 filme concurează pentru trofeul festivalului, Irisul de Aur, dintre care cinci sunt debuturi cărora le este dedicat un premiu special - Irisul Alb.
Festivalul Internaţional de Film de la Bruxelles, aflat la cea de-a noua ediţie, mai cuprinde o competiţie de scurtmetraje, o secţiune dedicată avanpremierelor şi proiecţii în aer liber ale unor pelicule ca "Soul Kitchen", de Fatih Akin, "Eu sunt dragostea", de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton, şi "Illegal", a belgianului Olivier Masset-Depasse.
Filmul "Bună! Ce faci?" este debutul pe marele ecran al lui Alexandru Maftei, care a fost inclus recent de prestigioasa revistă de specialitate americană Variety în selecţia sa anuală a celor mai promiţători 10 cineaşti europeni, ale căror filme vor fi prezentate la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary în iulie.
Pelicula, care a avut premiera în cinematografele din România în martie 2011, este povestea a doi soţi, care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit perechea. Nici unul nu bănuieşte însă că partenerul de care s-a îndrăgostit pe internet nu este deloc un necunoscut. Martor la schimbările din viaţa celor doi este fiul lor, Vladimir, un adolescent deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, dar mai mult decât intrigat să descopere că şi părinţii lui au dorinţe. Rolurile celor doi soţi sunt interpretate de Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu, iar cel al fiului intrigat de secretele părinţilor lui - de Paul Diaconescu. În roluri secundare apar Ana Popescu, Sabrina Iaschevici, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur şi Adriana Trandafir.
Scenariul, inspirat de o ştire publicată în Dilema Veche, îi aparţine Liei Bugnar, muzica originală este compusă de Dragoş Alexandru, iar imaginea este semnată de Radu Aldea.
"Bună! Ce faci?" este produs de Rollin Studio România, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi cu participarea HBO România.
Filmul a obţinut premiul special al juriului şi premiul pentru cel mai promiţător debut la Monaco Charity Film Festival (4 - 11 mai), un eveniment dedicat filmului în care personalităţi din lumea întreagă sunt invitate să doneze bani pentru diverse proiecte caritabile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe