- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (15.06.2013, 15:18)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook afirmă că SUA au cerut mii de informaţii despre utilizatorii săi în 2012: "Compania protejează agresiv datele utilizatorilor săi"
FACEBOOK a dezvăluit, vineri, că a primit din partea autorităţilor americane în al doilea semestru al lui 2012 între 9.000 şi 10.000 de cereri de informaţii despre utilizatori, asigurând că nu s-a conformat sistematic, în plin scandal generat de dezvăluirea spionajului electronic în masă al SUA.
Urmărește
583 afișări
Facebook afirmă că SUA au cerut mii de informaţii despre utilizatorii săi în 2012: "Compania protejează agresiv datele utilizatorilor săi" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cererile anchetatorilor erau fondate pe fapte care merg de la dispariţia unui copil la presupuse ameninţări teroriste, trecând prin delicte minore. Numărul de conturi vizate variază între 18.000 şi 19.000 în aceeaşi perioadă a ultimelor şase luni ale lui 2012, a precizat Facebook fără a dezvălui de câte ori a răspuns acestor cereri.
Facebook protejează "agresiv" datele utilizatorilor săi, asigură un comunicat al lui Ted Ullyot, principalul avocat al firmei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Adeseori, respingem imediat astfel de cereri sau îi cerem administraţiei să le reducă substanţial numărului sau le dăm, de la caz la caz, mai puţin informaţii decât ne cer. În orice caz, ne conformăm strict în ceea ce prevede legea", a adăugat el.
Facebook se confruntă cu o mişcare de dezabrobare din partea utilizatorilor săi, după dezvăluirile lui Edward Snowden, fostul consultant al atotputernicei agenţii de supraveghere electronică americană NSA, potrivit cărora reţeaua socială figurează printre cei nouă giganţi ai Internetului care au furnizat date personale în cadrul programului său de spionaj PRISM.
Companiile, printre care figurează Apple, Google, Microsoft şi Yahoo, au dezminţit afirmaţiile potrivit cărora NSA putea să aibă acces direct la serverele lor. Potrivit autorităţilor americane, acest program avea ca scop să ajute la împiedicarea atacurilor teroriste.
La rândul său, Google a cerut în această săptămână FBI şi Departamentului american al Justiţiei permisiunea de a face public numărul informaţiilor despre utilizatorii săi pe care a trebuit să le ofere autorităţilor în cadrul programelor de supraveghere dezvăluite de Snowden, firma precizând că "nu are nimic de ascuns".
Citeşte şi:
Edward Snowden: "Nu sunt nici trădător, nici erou. Sunt american". Tânărul promite noi dezvăluiri "EXPLOZIVE"
Citeşte şi:
Conturi GOOGLE, Facebook sau Skype, accesate de NSA şi FBI pentru a supraveghea activităţi în străinătate
Citeşte şi:
Cum sunt analizate comunicaţiile din întreaga lume: Istoria NSA, organizaţia secretă creată în timpul Războiului Rece
Citeşte şi:
Autorul scurgerilor de informaţii de la NSA: Mi-am riscat viaţa pentru libertatea tuturor şi democraţie - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Edward Snowden: "Nu sunt nici trădător, nici erou. Sunt american". Tânărul promite noi dezvăluiri "EXPLOZIVE"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe