- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (09.04.2010, 12:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook îngrijorează forurile care se ocupă de protecţia copilului
Reţeaua de socializare Facebook reprezintă "o sursă de îngrijorare" pentru organizaţiile ce se ocupă de supravegherea online a siguranţei tinerilor, pentru că, de la lansarea sa, aceasta nu a depus la poliţie nicio plângere legată de vreo persoană suspectată de pedofilie, informează The Independent.
Urmărește
91 afișări
Facebook îngrijorează forurile care se ocupă de protecţia copilului
Jim Gamble, care conduce Centrul de Protecţie Online a Copiilor (CEOP) a declarat că este cu adevărat îngrijorat din cauza măsurilor luate de reţeaua Facebook pentru a proteja copiii. El a cerut conducerii platformei de socializare să prezinte dovezi legate de demersurile companiei de a-i demasca pe potenţialii pedofili sau pe cei care îi intimidează pe ceilalţi sub protecţia anonimatului.
Reprezentantul CEOP a mai anunţat că forurile de investigaţie au primit 252 de reclamaţii legate de tentative de seducţie cu scopul de exploatare sexuală, intimidare sau furt de identitate de la utilizatorii Facebook în primele luni ale acestui an, dar niciuna nu a fost depusă de companie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Observaţiile lui Gamble vin pe fondul creşterii temerilor legate de protecţia copiilor pe Facebook, generate de refuzul companiei de a adăuga butonul "de panică" pe paginile sale cele mai populare. Organizaţia CEOP susţine folosirea acestui instrument, care permite utilizatorilor să raporteze abuzurile.
"Facebook susţine că sistemul lor este sigur, dar nu avem niciun motiv să-i credem. Numărul reclamaţiilor este în continuă creştere. În primul sfert al acestui an au fost depuse 252 de plângeri împotriva Facebook. Compania nu a depus, în schimb, nicio plângere. Dacă sistemul este aşa de bine pus la punct şi sunt informaţii, de ce nu iau măsuri?", a spus Gamble, care a adăugat că Facebook a fost, în schimb, foarte promptă în ceea ce priveşte eliminarea conţinutului obscen sau pornografic.
"Cred că Facebook confundă abordarea conţinutului cu cea a comportamentului şi acesta este fondul problemei", a spus el. "Facebook este locul unde se află prădătorii în mediul online, unde sunt atraşi tinerii vulnerabili şi sunt seduşi pentru a-i angaja în întâlniri în mediul offline. În multe cazuri, tinerii din mediul online sunt ironizaţi şi abuzaţi verbal până când sunt împinşi la sinucidere", a spus el.
CEOP primeşte în jur de 800 de reclamaţii pe lună împotriva diverselor forme de abuz în mediul online. 252 dintre acestea, înregistrate între ianuarie şi martie, au fost împotriva Facebook, două din cinci având ca subiect invitaţii sexuale.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe