- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (08.03.2011, 13:28)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "Medalia de onoare", marele câştigător la gala premiilor UCIN
Filmul "Medalia de onoare", de Călin Netzer, a fost marele câştigător la gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), unde a obţinut cinci trofee, printre care cele pentru cel mai bun scenariu şi cel mai bun regizor.
Urmărește
9 afișări
Premiile Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) au fost acordate marţi, la Cinema Studio din Capitală.
Filmul "Medalia de onoare" şi-a adjudecat cinci premii: pentru cea mai bună regie, cel mai bun scenariu (Tudor Voican), cel mai bun actor (Victor Rebengiuc), cea mai bună actriţă (Camelia Zorlescu) şi cea mai bună scenografie (Alexandra Ungureanu).
Totodată, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin a fost acordat Ilenei Cernat, pentru partitura din "Felicia, înainte de toate", de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf.
Marele premiu şi trofeul UCIN a revenit filmului "Morgen", debutul în lungmetraj al lui Marian Crişan. De asemenea, Tudor Mircea şi-a adjudecat premiul pentru cea mai bună imagine, pentru "Morgen".
Un alt mare premiant al galei a fost "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban. Regizorul şi-a adjudecat premiul Opera Prima, în timp ce interpretul rolului principal din film, George Piştereanu, a primit premiul special al juriului. Cătălin Cristuţiu a primit premiul pentru montaj, pentru contribuţia sa la filmele "Medalia de onoare" şi "Eu când vreau să fluier, fluier".
Premiul pentru film documentar i-a revenit lui Alexandru Solomon, pentru "Kapitalism - reţeta noastră secretă", iar premiul pentru film experimental, lui Dan Chişu, pentru "WebSiteStory".
Premiul pentru carte de specialitate i-a revenit lui Mircea Bunescu, pentru volumul "determinări estetice ale imaginii de film şi televiziune".
De asemenea, la categoria lungmetraj au mai fost acordate menţiuni pentru Diana Guşcă ("WebSiteStory"), Gheorghe Dinu (Pădurea corbilor") şi Constantin Florescu ("Nuntă în Basarabia").
Juriul pentru lungmetraj a fost compus din Irina Margareta Nistor - preşedinte, Carmen Galin, Eva Sîrbu, Melania Oproiu, Ştefan Antonescu, Stere Gulea, Petru Mărgineanu, Viorel Segovici şi Ştefan Veleniciuc.
La categoria scurtmetraj, premiul special al juriului a fost acordat filmului "Nu uitaţi lumea uitată - Oamenii Deltei", de Elena Dinu, premiul pentru documentar, Roxanei Chiriţă, pentru "Cornelia Pillat - Portret de familie", iar premiul pentru film de televiziune, lui Tudor Chirilă, pentru "Olăreasa de la Vama Sării".
Premiul pentru imagine i-a revenit lui Mugur Nedelescu, pentru "Poezia visului", premiul pentru montaj, lui Sebastian Chelu, pentru "Cornelia Pillat - Portret de familie" şi "A demasca, demascare", şi premiul pentru cel mai bun film de ficţiune - scurtmetraj, filmului "Colivia", de Adrian Sitaru. Totodată, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină într-un scurtmetraj ficţiune i-a revenit lui Adrian Titieni, pentru "Colivia" şi "Lord".
Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină i-a revenit Ozanei Oancea, pentru "Captivi de Crăciun", iar premiul pentru film de animaţie, lui Ion Octavian Frecea, pentru "Fresca - Blestemul lui Dragulea".
Juriul de scurtmetraj a fost format din Laurenţiu Damian- preşedinte, Dana Duma, Monica Ghiuţă, Ioana Popescu, Alexei Gubenco, Călin Stănculescu şi Ilie Valentin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te afectează financiar Ordonanța Trenuleț? Partidele au primit în primele 11 luni din an 400 mil. de lei
-
Joe Biden regretă că s-a retras din cursa prezidenţială şi consideră că l-ar fi învins pe Trump
-
Preşedintele azer dă vina pe Rusia pentru doborârea avionului în ziua de Crăciun. Ce solicită din partea Moscovei
-
Avionul prăbuşit în Coreea de Sud: Prima mărturie a unuia dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Inteligența Artificială evoluează din ce în ce mai mult în medicină. Medicii sunt ajutați în gestionarea cazurilor dificile
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„Living Apart Together” te învață cum să trăiești separat într-o relație. Ana Maria Ambrosa: „Este o alegere care reflectă evoluția relațiilor contemporane”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Imagini sfâșietoare! Constantin și Teodora au fost înmormântați împreună, iar micuța Sofia între ei
CANCAN.RO
Patru ZODII care vor avea parte fericire, bani și noroc până pe 4 ianuarie. Va fi o perioadă minunată pentru ele
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe