- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.05.2011, 15:42)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gabriel Croitoru, în concert cu Orchestra de Cameră Radio, miercuri seară, la Sala Radio
Gabriel Croitoru va cânta pe celebra vioară Guarnieri care i-a aparţinut lui George Enescu, acompaniat de Orchestra de Cameră Radio, miercuri seară, de la ora 19.00, la Sala Radio, informează un comunicat al Radioului Public.
Urmărește
17 afișări
Concertul se va desfăşura sub bagheta lui Cristian Brâncuşi şi va cuprinde compoziţii celebre precum Simfonia nr. 22 în mi bemol major "Filosoful", semnată de Joseph Haydn, Concertul nr. 5 în la major pentru vioară şi orchestră, de Wolfgang Amadeus Mozart, şi Simfonia a V-a în si bemol major, D. 485 de Franz Schubert.
Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, pe www.eventim.ro.
Gabriel Croitoru este absolvent al Liceului de Muzică "George Enescu" din Capitală (1983), licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (1987) şi doctor în muzică la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (2006). Talentul şi pregătirea profesională de excepţie i-au făcut posibilă participarea la numeroase competiţii, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. A avut peste 1.000 de apariţii în concert, pe scenele tuturor filarmonicilor din România şi în întreaga lume. Tezaurul muzical semnat de Gabriel Croitoru se regăseşte în fonoteca Societăţii Române de Radiodifuziune din perioada 1987 - 2008. A susţinut recitaluri în Franţa, Spania, Germania, Belgia, Olanda, Italia, Republica Cehă, China, SUA, Bulgaria, Ungaria şi România.
Anul 2008 reprezintă momentul în care Gabriel Croitoru câştiga dreptul de a folosi o vioară ce i-a aparţinut lui George Enescu şi a fost realizată de celebrul lutier Giuseppe Guarneri în anul 1730.
Cristian Brâncuşi este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti - secţiile Dirijat de orchestră şi Compoziţie - şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Cristian Brâncuşi este în prezent dirijor şi membru fondator al Orchestrei de Cameră Radio, precum şi profesor, din 1992, la Universitatea Naţională de Muzică. Artistul se implică activ în promovarea tinerelor talente, oferindu-le acestora deseori şansa de a fi solişti în concertele sale. Talentul său este cunoscut şi pe plan internaţional: a susţinut conferinţe şi masterate în ţară şi străinătate, a participat la turnee pe teritoriul Europei, Statelor Unite ale Americii şi al Asiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID rămâne un mister la 5 ani de la începerea pandemiei. China respinge solicitarea OMS de a dezvălui mai multe date
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
-
Rusia a oprit complet livrările de gaze spre Europa prin Ucraina în acestă dimineaţă. Efecte în lanţ pentru Moldova, Ungaria, Slovacia, Austria. Ce spune UE
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Revelion de COȘMAR pentru Brigitte Pastramă! Ce a pățit când a ajuns cu Florin, soțul ei, la locație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe