Ion Caramitru, reales preşedinte al UNITER

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost reales, luni, în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), în urma votului Adunării Generale a instituţiei, informează un comunicat.

Urmărește
258 afișări
Imaginea articolului Ion Caramitru, reales preşedinte al UNITER

Ion Caramitru, reales preşedinte al UNITER (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Adunarea Generală de Dare de Seamă şi de Alegeri UNITER a avut loc luni, la sala ArCuB.

În urma votului Adunării Generale, Ion Caramitru a fost reales în funcţia de preşedinte, iar Aura Corbeanu, în funcţia de vicepreşedinte.

Noul Senat UNITER, votat şi ales pentru perioada 2010 - 2014, este format din Ion Caramitru, preşedinte, Aura Corbeanu, vicepreşedinte, Emil Boroghină, Virginea Mirea, Ilinca Tomoroveanu, Ozana Oancea, Ana Ciontea, Miklos Bacs, Eusebiu Ştefănescu, Adi Carauleanu (membru supleant), Alexandru Tocilescu, Tompa Gabor, Bocsardi Laszlo (membru supleant), Mihai Mădescu, Dragoş Buhagiar, Puiu Antemir (membru supleant), Marina Constantinescu, Alice Georgescu şi Florica Ichim.

De asemenea, au fost votaţi ca membri ai Comisiei de Cenzori Nina Brumuşilă, Crina Mureşan şi Dana Varlaam.

Ion Caramitru este şi directorul Teatrului Naţional Bucureşti şi a fost ministru al Culturii în perioada 1996 - 2000.

Născut în 1942, într-o familie de aromâni, Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, când a şi debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în "Eminescu", de Mircea Ştefănescu. A fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 - 1993. A debutat pe marele ecran în filmul "Comoara din Vadul Vechi", de Victor Iliu, în 1963, iar ulterior a deţinut roluri principale în peste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia românească şi universală, în ţară şi în străinătate.

Ion Caramitru a fost decorat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică desfăşurată de acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici