- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (24.02.2011, 16:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lungmetrajul "Umilinţă", cofinanţat de TVR, va rula de vineri în cinematografe
Lungmetrajul "Umilinţă - Locul unde clopotul nu bate niciodată", cofinanţat de Televiziunea Română şi regizat de Cătălin Apostol, realizator TVR, va avea premiera vineri, la ora 19.30, la cinematograful Scala din Bucureşti, informează Televiziunea Publică.
Urmărește
34 afișări
După ce lungmetrajul "Umilinţă - Locul unde clopotul nu bate niciodată" va rula în cinematografe, TVR îl va difuza în premieră.
"Umilinţă - Locul unde clopotul nu bate niciodată" a participat în toamna anului trecut la Festivalul Internaţional de Film de la Cairo (Cairo International Film Festival - CIFF). CIFF se numără printre cele 13 festivaluri internaţionale de film de categoria A, acreditate FIAPF (Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films), alături de festivalurile de la Cannes, Veneţia, Berlin. Lungmetrajul a concurat la secţiunea "International Competition for Feature Films", alături de producţii din alte 16 ţări.
Filmul are la bază un scenariu al lui Cătălin Apostol. Povestea filmului porneşte de la un caz real, subiect al unui reportaj difuzat în cadrul emisiunii "Cu ochii’n 4", pe TVR 1.
Personajul principal este Dumitru, fost medic veterinar, a cărui viaţă normală ia o turnură cu totul neaşteptată din cauza unui accident cu consecinţe dramatice. Acţiunea se petrece în 2005, anul în care o serie de inundaţii devastează o mare parte din România rurală. "Drama unui singur om creşte, se contorsionează şi capătă proporţiile unui spectacol zguduitor al unei lumi care nu mai are niciun reper moral, care pare uitată de Dumnezeu", spune Cătalin Apostol.
Distribuţia filmului îi include pe actorii: Şerban Ionescu, Costel Caşcaval, Valentin Teodosiu, Mitică Popescu, Ioan Grosu, Magda Catone şi Avram Iclozan.
Până la ora difuzării acestei ştiri, TVR nu a precizat cu ce sumă a cofinanţat lungmetrajul "Umilinţă - Locul unde clopotul nu bate niciodată".
TVR contribuie anual la producţia naţională de film cu 15% din totalul veniturilor din publicitate pe care le obţine, în baza articolului 17 din Ordonanţa Guvernului 39/2005. Potrivit aceleiaşi reglementări, Societatea Română de Televiziune "poate opta pentru finanţarea directă a producţiei de filme cu până la jumătate din suma datorată la solicitarea producătorilor, cu notificarea Centrului Naţional al Cinematografiei".
Cătălin Apostol este realizator la Redacţia Programe Speciale din TVR. Printre premiile obţinute de Cătălin Apostol se numără: premiul pentru reportaj TV la Premiile Clubului Român de Presă, în 2006, pentru documentarul "Valea Jiului, o istorie în ruină", TVR 2, emisiunea "Dincolo de hartă"; premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internaţional CineMaiubit, în 2003, pentru documentarul "Cuibul de cuci", TVR 1, emisiunea "Cu ochii’n 4"; premiul APTR pentru reportaj, Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR), în 2002, pentru reportajul "Foame şi pedeapsă", TVR 1, emisiunea "Cu ochii’n 4"; Marele Premiu şi premiul I, Concursul de Jurnalism pentru Profesionişti World Vision, în 2001, pentru reportajul "Infernul de acasă", TVR 1, emisiunea "Cu ochii’n 4"; premiul pentru cel mai bun film documentar românesc, Festivalul Internaţional Astra Film Fest, în 2000, pentru documentarul "Cuibul de cuci", TVR 1, emisiunea "Cu ochii’n 4".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:05
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 11:44
Ţigări în valoare de 66.600 de lei, descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse