- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.10.2016, 06:00)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Memorandumul de Înţelegere dintre România şi Europalia va fi semnat pe 4 octombrie
Memorandumul de Înţelegere dintre România şi Festivalul de Arte Europalia se semnează pe 4 octombrie,la sediul Bibliotecii Naţionale, la ora 11:00,în prezenţa ministrului Afacerilor Externe,Lazăr Comănescu, a Ministrului Culturii,Corina Şuteu,a preşedintelui ICR,Radu Boroianu şi a membrilor Europalia.
Urmărește
226 afișări
Memorandumul de Înţelegere dintre România şi Europalia va fi semnat pe 4 octombrie (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)
Semnarea Memorandumului de Înţelegere dintre România şi Europalia se va face în prezenţa presei.
Semnatarii din partea română vor fi ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, ministrul culturii, Corina Ioana Şuteu, şi preşedintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu. Semnatarii din partea Europalia vor fi Contele Georges Jacobs de Haegen, preşedintele Festivalului de Arte Europalia International, şi Baroana Kristine De Mulder, directorul general Europalia Interntional.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Un cablu electric submarin care leagă Estonia şi Finlanda s-a defectat. Nu este exclus un sabotaj
-
Vineri va avea loc prima audiere în cazul preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol, pus sub acuzare de parlament
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
Evenimentul se va desfăşura la sediul Bibliotecii Naţionale, la ora 11:00, şi va fi urmat de susţinerea de declaraţii de presă.
Înfiinţat în Bruxelles în 1969, Europalia este un festival internaţional care are loc o dată la doi ani axându-se pe esenţialul patrimoniului cultural al unei ţări. Din octombrie până în februarie, în Bruxelles şi în alte oraşe din Belgia, festivalul prezintă o serie de manifestări aristice de la muzică, arte plastice, cinema, teatru, literatură, arhitectură, la design,modă şi gastronomie.
Din 1969, Europalia organizează bienale de artă dedicate diferitelor ţări invitate. La fiecare ediţie, de-a lungul a patru luni este prezentat un program multidiciplinar cu sute de evenimente artistice, atât în Beligia, cât şi în ţările limitrofre.
Prezentând expoziţii, spectacole, muzică, literatură, conferinţe şi filme, Europalia se adresează marelui public european. Festivalul nu este interesat doar de marile numele ale culturii, ci şi de tinerele talente. În afara operelor de patrimoniu, festivalul pune în valoare scena artistică contemporane, iar un loc important este rezervat numeroaselor creaţii artistice şi a schimbului între artiştii ţării invitate şi cei din Europa.
Prin festivalurile sale, Europalia promite o colaborare durabilă între diferite parteneriate artistice. Printr-o reţea internaţională, proiectele pot circua în interiorul şi exteriorul Europei.
Citeşte şi: Directorul BBC Radio, Helen Boaden, a demisionat după 34 de ani. Critică gravă la adresa jurnalismului: "Jurnalismul există în vid"
Citeşte şi: Cuminţenia Pământului. În ultima zi, asaltul Ambasadei Rusiei şi soluţii pentru achiziţie
Citeşte şi: 22 de autori despre generaţia new journalism. De la curaj la ”generaţia românească nu există”
Citeşte şi: INTERVIU Victoria Pătraşcu, povestitoarea pentru copii care a ajuns din Rahova la The Guardian: „Pentru un copil, poveştile sunt un manual de întrebuinţare a lumii.”
Citeşte şi: COOLTURA de WEEKEND: Realizatorii TV vor vorbi despre tragedia din Colectiv. Noaptea Albă a Galeriilor - FOTO/VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump ar dori expansiunea SUA: Canada, Groenlanda și Canalul Panama se află în vizorul președintelui american
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Autoritățile raportează 29 de supraviețuitori și 38 de morți în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe