- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.12.2013, 17:03)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Culturii îşi exprimă regretul faţă de decesul realizatorului TV Titus Munteanu şi al actorului Nae Lăzărescu
Ministerul Culturii (MC) îşi exprimă regretul faţă de decesul realizatorului de televiziune Titus Munteanu şi al actorului Nae Lăzărescu, transmiţând, "acum, când a căzut cortina pentru amândoi", "adâncă recunoştinţă şi un pios omagiu".
Urmărește
499 afișări
Nae Lăzărescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Ministerul Culturii transmite familiilor şi celor apropiaţi realizatorului TV Titus Munteanu şi actorului Nae Lăzărescu sincere condoleanţe.
"Au plecat dintre noi doi mari profesionişti ai divertismentului. Titus Munteanu, omul căruia îi datorăm sute de ore de divertisment de televiziune realizate înainte şi după 1989, a fost cel care a adus bucurie în griul cotidian, a făcut din anonimi vedete şi a lansat nume care rezistă şi astăzi celor mai exigente competiţii. Nae Lăzărescu, bonomul blând şi cald, a slujit cu o credinţă rar întâlnită scena Teatrului «CConstantin Tănase şi a fost prezent mai bine de 30 de ani pe micile şi marile ecrane. Replicile lui din scheciurile cu bătaie către politica tulbure din aceşti ani, rostite de unul singur ori în tandem cu mari nume ale comediei româneşti, au însemnat pentru milioane de români nu doar divertisment, ci şi o răzbunare pentru nedreptăţile de zi cu zi. Acum, când a căzut cortina pentru amândoi, în prag de sărbători, adâncă recunoştinţă din partea noastră şi un pios omagiu. Familiilor şi celor apropiaţi, sincere condoleanţe! Dumnezeu să-i ierte!", se arată în comunicatul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Titus Munteanu, care a murit miercuri, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al realizatorului de televiziune Titus Munteanu a fost depus joi la prânz la Biserica Sfântul Elefterie Vechi din Bucureşti.
Titus Muntean s-a născut pe 3 octombrie 1941 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune din România.
De-a lungul îndelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale de mare succes. "Ca redactor muzical, am colaborat cu Dan Mihăescu, Alexandru Bocăneţ (cel mai bun prieten al meu), Paul Urmuzescu. Mai târziu, am început să fac emisiuni pe scenarii proprii, lucrând cu Doina Anastasiu, Ovidiu Drugă, Sanda Cepraga: Caravana melodiilor (în '78, prima emisiune color, realizată cu Mihai Mârţu şi Carul 5), Marius, Olimpia şi Mihai, «Un trio formidabil» (premiul I la Festivalul Charles Chaplin, Gavrovo 1984), «Şlagăre în devenire», «Lumea se grăbeşte», «Corina contra Corina», recital Angela Similea - «Un albastru infinit», «Totul e posibil în joc» (în colaborare cu televiziunea olandeză, a luat prima menţiune a României la Montreux), Duelul vedetelor (Premiul APTR, 1992), «Astă-seară ne distrăm în familie cu angajaţii TVR» (Premiul APTR, 1993), «Tele trio show, cu crainicele dansând», «Revelioanele TVR», zece Festivaluri Mamaia", mai spunea Titus Munteanu.
Una dintre cele mai cunoscute emisiuni de care şi-a legat numele a fost "Şcoala vedetelor", o producţie creată în 1995, premiată în repetate rânduri. Premiul criticii muzicale "Mihail Jora" şi Trofeul "Trandafirul de Argint" - Montreux (1996) sunt doar două dintre distincţiile primite.
Actorul Nae Lăzărescu, care a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Focşani. Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus vineri, la prânz, în sala Savoy a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.
Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate.
Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul "Constantin Tănase".
Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.
A jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiţie" şi "Viraj periculos". De asemenea, în animaţia "Maşini", i-a dat voce personajului Clang.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: NAE LĂZĂRESCU A MURIT. Actorul avea 72 de ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14