- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.03.2015, 16:11)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mircea Albulescu, Gigi Căciuleanu şi Dan Dediu, marii câştigători ai galei Radio România Cultural
Actorul Mircea Albulescu, coregraful Gigi Căciuleanu şi compozitorul Dan Dediu sunt marii câştigători ai ediţiei din acest an a galei Radio România Cultural, care se va desfăşura pe 23 martie, la Teatrul Odeon din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
130 afișări
Mircea Albulescu, Gigi Căciuleanu şi Dan Dediu, marii câştigători ai galei Radio România Cultural
În cadrul galei vor fi acordate premii la nouă secţiuni, precum şi trei premii speciale. Astfel, premiul de excelenţă îi va fi decernat actorului Mircea Albulescu, premiul Lux Mundi îi revine coregrafului Gigi Căciuleanu, iar premiul ''In memoriam Iosif Sava'' îi va fi acordat Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti-150 de ani, reprezentată de rectorul său, compozitorul Dan Dediu.
De 15 ani, la fiecare sfârşit de lună martie, Radio România Cultural îi premiază, într-o gală a valorii şi a rafinamentului, pe cei care au performat în diferitele domenii ale culturii în anul anterior.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Gala premiilor Radio România Cultural, ediţia a XV-a, va avea loc pe 23 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon. Maria Balabaş şi Radu Croitoru vor fi amfitrionii galei, iar momentele muzicale vor fi asigurate, cu vervă şi virtuozitate, de Analia Selis, Răzvan Suma şi Mariano Castro. Evenimentul va fi transmis în direct la Radio România Cultural şi pe www.radioromaniacultural.ro şi retransmis de TVR 2.
La categoria "Poezie", nominalizările sunt Bogdan-Alexandru Stănescu, pentru volumul "anaBASis", Editura Cartea Românească; Bogdan O. Popescu, pentru "Cartea dragostei", Editura Humanitas; Miruna Vlada, pentru volumul "Bosnia. Partaj", Editura Cartea Românească; Octavian Soviany pentru "Călcâiul lui Magellan", Editura Cartea Românească, iar la "Proză" au fost nominalizate volumele scrise de Nora Iuga, pentru "Harald şi luna verde", Editura Polirom; Lavinia Branişte, pentru volumul "Escapada", Editura Polirom; Marius Chivu, pentru "Sfîrşit de sezon", Editura Polirom; Dan Lungu, pentru "Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu", Editura Polirom.
La secţiunea "Film" au fost nominalizate peliculele "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, "Al doilea joc", de Corneliu Porumboiu, "Quod erat demonstrandum", de Andrei Gruzsnicki, şi "Closer to the Moon", de Nae Caranfil.
În ceea ce priveşte categoria "Teatru", au fost nominalizaţi Răzvan Mazilu, pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor "Cabaret" (Teatrul German de Stat Timişoara) şi "West Side Story" (producţie FNT); Andrei şi Andreea Grosu, pentru construcţia cu consecvenţă şi curaj a spaţiului teatral alternativ UnTeatru; Centrul de creaţie şi cercetare "Ion Sava" (TNB), coordonat de Cristiana Gavrilă, pentru programul "9G - Noua generaţie".
Pentru categoria "Muzică" au fost nominalizaţi violonistul Gabriel Croitoru, pentru Turneul Naţional "Vioara lui George Enescu la sate", care, în anul 2014, a ajuns la ediţia a III-a, tenorul Ștefan Pop, pentru realizările artistice din anul 2014, saxofonistul Nicolas Simion, pentru continua provocare a publicului prin concepte diverse, în care muzica de jazz şi tradiţională îşi găsesc continuu elemente comune.
La secţiunea "Arte plastice" au fost nominalizaţi Teodor Graur, pentru expoziţia "Nostalgia", curator: Raluca Voinea; "Învăţământul artistic bucureştean şi arta românească după 1950. Expoziţie la aniversarea a 150 de ani ai Universităţii Naţionale de Arte"; Viorica Iacob pentru expoziţia "Pământ şi valuri", la Galeria Senso, 4-29 noiembrie 2014; Aurel Vlad (n. 1954), dublă expoziţie aniversară: Galeria Simeza şi Muzeul judeţean Gorj, ansambluri sculpturale în tablă şi lemn, gravură; Ştefan Râmniceanu, pictor şi sculptor româno-francez.
La secţiunea "Educaţie şi învăţământ", lista nominalizărilor este formată din Policy Center for Roma and Minorities (Centrul de politici pentru Romi şi Minorităţi), pentru activităţile organizate în 2014 în cadrul Clubul de Educaţie Alternativă (CEA); Academia Atlantykron, pentru ediţia taberei din vara anului 2014, a 25-a ediţie; Muzeul Naţional al Ţăranului Român, pentru organizarea "Atelierului de creativitate"; Asociatia ViitorPlus, pentru proiectul Pădurea Copiilor.
Nominalizaţii la secţiunea "Ştiinţă" sunt Mircea Ignat, pentru activitatea desfăşurată şi în anul 2014 în iniţierea tinerilor olimpici în tainele cercetării ştiinţifice şi calificarea acestora în competiţii internaţionale de prestigiu din domeniu"; Radu Popa, doctor în microbiologie, Universitatea Northwestern din Los Angeles, director de cercetare la compania River Road Research; Toma Pătraşcu, preşedintele Asociaţiei Secular Umaniste, ASUR din România.
La secţiunea "Proiecte culturale şi festivaluri" au fost nominalizate Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia a XXII-a; Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti, ediţia a VII-a Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo - editia a IX-a, Bridges; Caravana Docuart 2014.
Citește pe alephnews.ro: Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe