O carte pe zi: „Moştenirea emoţională. Vechi traume de familie şi cum poţi rupe ciclul acestora” de Galit Atlas

O carte despre secrete de familie care ne împiedică să trăim la potenţial maxim, creează adevărate abisuri între ce ne dorim şi ce putem să avem şi ne bântuie precum fantomele.

Urmărește
170 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Moştenirea emoţională. Vechi traume de familie şi cum poţi rupe ciclul acestora” de Galit Atlas

O carte pe zi: „Moştenirea emoţională. Vechi traume de familie şi cum poţi rupe ciclul acestora” de Galit Atlas

Dr. Galit Atlas este psihanalistă, terapeut prin arte creative şi supervizor clinic la un cabinet privat din Manhattan. Este profesor asistent la Universitatea din New York, Programul Postdoctoral de Psihoterapie şi Psihanaliză. Este de asemenea membră a Institute for Expressive Analysis şi a facultăţii de pe lângă National Training Programs şi participă la programul de training de patru ani pentru adulţi de pe lângă National Institute for the Psychotherapies din New York. Dr. Atlas a fost membră a consiliului director al Diviziei de psihanaliză a Asociaţiei Americane de Psihologie. Este membră în consiliul editorial al Psychoanalytic Dialogues şi al Psychoanalytic Perspectives. Ca eseistă şi autoare, Atlas a publicat numeroase articole şi capitole de carte care se concentrează în principal asupra genului şi sexualităţii. Cartea de faţăa fost publicată în 2022.

Este o carte care, cum susţine autoarea, „se referă la experienţe trecute sub tăcere, care nu ne aparţin doar nouă, ci deopotrivă părinţilopr, bunicilor şi străbunicilor noştri, precum şi la impactul pe care-l au asupra vieţilor noastre. Se întâmplă adesea ca tocmai aceste secrete că ne împiedice să ne atingem întregul potenţial. Ele ne afectează sănătatea psihică şi fizică. Pe parcurul cărţii descriu nenumăratele faţete ale traumei moştenite , impactul acesteia şi modul în care o putem depăşi.”

„Psihanalista premiată Galit Atlas – scriu editorii - se inspiră din poveştile pacienţilor ei – şi din propria experienţă de viaţă – pentru a arunca lumină asupra modului în care traumele generaţionale ne afectează existenţa. Oamenii pe care îi iubim şi cei care ne-au crescut trăiesc în interiorul nostru; le experimentăm durerea emoţională, le visăm amintirile şi aceste lucruri ne conturează viaţa în moduri pe care nu le recunoaştem mereu. Moştenirea emoţională este o carte despre secrete de familie care ne împiedică să trăim la potenţial maxim, creează adevărate abisuri între ce ne dorim şi ce putem să avem şi ne bântuie precum fantomele.

În acest volum cu adevărat destinat a-ţi schimba viaţa, Galit Atlas împleteşte poveştile pacienţilor ei, propriile poveşti şi deceniile de cercetări pentru a ne ajuta să identificăm legăturile dintre bătăliile pe care le ducem de-a lungul vieţii şi „moştenirea emoţională“ pe care o purtăm cu toţii. Pentru că doar urmărind indiciile pe care acele fantome le lasă în urma lor ne vom putea schimba cu adevărat destinul.

 „Poveştile lui Galit Atlas ne dezvăluie puterea rănilor moştenite, arătându-ne cum experienţele strămoşilor noştri ne pot modela viaţa pe nesimţite şi cât se poate de profund şi că avem cu toţii potenţialul de a ne vindeca.“ Lori Gottlieb, autoarea bestsellerurilor Poate ar fi bine să discuţi cu cineva şi Femei care caută prea mult

Galit Atlas - Moştenirea emoţională. Vechi traume de familie şi cum poţi rupe ciclul acestora. Traducere din limba engleză de Ioana Petridean. Editura Litera. 207 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici