- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.09.2014, 11:23)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Orange România a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Orange Info
Compania de telecomunicaţii Orange a primit, joi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea Orange Info, pe care va difuza informaţii despre ofertele şi serviciile sale, dar şi o emisiune informativă, cu ştiri produse de Antena 1.
Urmărește
4523 afișări
Orange România a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Orange Info (Imagine: Mediafax Foto)
CNA a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea Orange România de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru lansarea Orange Info, o televiziune generalistă, cu zonă de difuzare naţională.
La şedinţa CNA a fost prezentă o delegaţie din partea Orange România, condusă de Dorin Odiaţiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director în cadrul companiei.
Potrivit dosarului depus la CNA, Orange Info va fi un canal de comunicare directă, personalizată cu clienţii Orange, ce presupune descoperirea tuturor serviciilor Orange cu accent pe serviciile TV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
De asemenea, pe Orange Info vor fi difuzate informaţii diverse, din toate domeniile de interes: cultural, social, sănătate, divertisment, tehnologie etc.
Orange Info va emite timp de 24 de ore pe zi şi va difuza programe producţie proprie (80%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (20%). Grila Orange Info va cuprinde programe de informare (45%), programe educative şi culturale (30%), programe de divertisment (13%), publicitate şi teleshopping (12%).
În ceea ce priveşte producţiile proprii, televiziunea Orange Info va difuza emisiunea "Orange Zoom", un program educativ, care va include şi informaţii despre evenimente culturale şi sportive, şi "Fundaţia Orange", o emisiune informativă.
De asemenea, Orange Info va difuza programul "News", o emisiune informativă (producător Antena 1), şi "Orange Fun", o emisiune de divertisment (producător Radcom).
Bugetul alocat pentru lansarea televiziunii Orange Info este de 250.000 de euro, fără TVA, pentru o perioadă de trei ani (50.000 de euro pentru echipamente, iar 200.000 de euro pentru producţie, editare şi achiziţie de conţinut).
Pe de altă parte, Orange România a primit, pe 21 mai 2013, aprobarea CNA să se lanseze efectiv pe piaţa de retransmisie TV. Atunci, Orange România a primit de la CNA un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea "Orange TV". Platforma Orange TV a fost lansată efectiv pe 11 iunie 2013, televiziunile din oferta sa fiind retransmise prin intermediul companiei de sateliţi SES. Oferta Orange TV consta la momentul lansării în 100 de televiziuni, 40 fiind High Definition, iar dintre acestea 26 în premieră retransmise în România.
În şedinţa CNA de joi, Dorin Odiaţiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director la Orange România, a declarat că lansarea televiziunii Orange Info este un nou pas pe care compania Orange România îl face pentru clienţii săi.
"Orange Info este un canal care se adresează abonaţilor Orange TV (...) Motivul principal al lansării acestui canal este acela de a ţine legătura cu clienţii noştri într-un mod inovator, de a-i informa", a spus Dorin Odiaţiu.
Întrebat de membrul CNA Narcisa Iorga dacă Orange Info va prelua buletinele de ştiri de la Antena 1, Dorin Odiaţiu a spus: "Este vorba despre informaţii pe care Orange le solicită şi le comisionează colaboratorului nostru Antena 1". El a mai spus că aceste informaţii nu au nicio legătură cu ce este difuzat de Antena 1, fiind în general informaţii despre cursul valutar, horoscop şi nu informaţii politice şi sociale.
În ceea ce priveşte programul de divertisment difuzat de Orange Info, Dorin Odiaţiu a spus că în cadrul acestuia vor fi prezentate trailere de filme, programul de la cinema etc.
Membrul CNA Christian Mititelu a spus că denumirea televiziunii Orange Info îi sugerează cu totul altceva decât informaţiile prezentate de reprezentantul Orange Info în şedinţa CNA de joi, respectiv un post de informaţii.
"Denumirea reflectă preocuparea noastră principală şi anume informarea de către Orange România a clienţilor săi, dorim să inform privind serviciile noastre", i-a răspuns Dorin Odiaţiu.
În urma discuţiilor, CNA a acordat licenţa audiovizuală pentru Orange Info, cu nouă voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce Christian Mititelu a votat "împotrivă". Mititelu a spus că s-ar crea un precedent dacă ar vota pentru o astfel de licenţă, întrucât orice firmă ar putea să îşi facă o astfel de televiziune pe care să îşi promoveze serviciile şi produsele.
Pe de altă parte, Dorin Odiaţiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Orange Info va fi lansată în perioada următoare, fără a preciza data exactă când noua televiziune va începe să emită.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe