- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.09.2012, 14:59)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Şcoala Discovery": Peste 20 de programe pentru elevi vor fi difuzate, de luni, pe Discovery Channel
Proiectul "Şcoala Discovery" revine cu peste 20 de noi programe educative, care vor fi difuzate de luni pe Discovery Channel, odată cu începerea noului an şcolar.
Urmărește
1033 afișări
"Şcoala Discovery": Peste 20 de programe pentru elevi vor fi difuzate, de luni, pe Discovery Channel (Imagine: scoala.discovery.ro)
Lansat la începutul anului 2012, "Şcoala Discovery" este un proiect dezvoltat de Discovery Education, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Discovery Networks. Proiectul este conceput pentru a susţine învăţământul ştiinţific în România prin furnizarea unor resurse suplimentare care să sporească interesul elevilor pentru materii ca matematica, fizica, chimia şi biologia. Proiectul îşi propune să-i încurajeze pe profesori şi elevi să utilizeze resurse audio-video la orele de curs şi să înveţe cu ajutorul televiziunii Discovery Channel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Începând de luni, "Şcoala Discovery" aduce peste 20 de noi programe educative, care vor fi difuzate în fiecare zi, de la ora 15.00, pe Discovery Channel şi, în reluare, sâmbăta şi duminica, de la ora 08.00, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Ca şi până acum, programele vor aborda diverse subiecte din matematică, fizică, chimie, biologie şi alte ştiinţe, cum ar fi geologie şi genetică. În plus, în urma feedback-ului primit de la profesorii români, o parte dintre programe vor putea fi vizionate online sau descărcate de pe site-ul scoala.discovery.ro.
"Încă de la lansare, ne-am dorit ca resursele «Şcolii Discovery» să fie accesibile cât mai multor persoane, iar faptul că Discovery Channel ajunge în aproape fiecare locuinţă din România a făcut posibil acest lucru. Acum ne-am propus să facem încă un pas - începând din septembrie, conţinutul video devine disponibil şi online, astfel încât profesorii şi elevii să îl poată utiliza oricând doresc. Mai mult, am adăugat în grila noastră programe noi, pentru a spori interesul elevilor faţă de matematică, fizică sau chimie", a declarat Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA.
Potrivit comunicatului, evaluarea primei etape a proiectului şi rezultatele foarte bune înregistrate în rândul profesorilor şi elevilor care au utilizat aceste resurse au stat la baza continuării proiectului în noul an şcolar. Astfel, în lunile iunie şi iulie, după aproximativ şase luni de proiect, Discovery Networks a solicitat companiei de cercetare de piaţă Mercury Research un studiu cantitativ în rândul celor 100 de profesori din toată ţara care fuseseră instruiţi să utilizeze resursele "Şcoala Discovery".
Potrivit rezultatelor studiului, 97% dintre profesorii intervievaţi au utilizat la clasă cu elevii resursele "Şcoala Discovery", în semestrul al doilea, în timp ce 85% dintre ei consideră că "Şcoala Discovery" este un proiect util sau foarte util, care i-a ajutat pe elevi să înţeleagă mai bine anumite noţiuni abstracte. De asemenea, 78% dintre profesori au declarat că interesul elevilor faţă de materii precum matematica, fizica, chimia şi biologia a crescut semnificativ datorită modalităţii accesibile de prezentare a informaţiilor. În ceea ce priveşte rezultatele şcolare ale elevilor din clasele unde au fost utilizate resursele proiectului "Şcoala Discovery", profesorii au remarcat o creştere de aproape 5% a mediei generale. De asemenea, proiectul a avut un impact pozitiv asupra prezenţei elevilor la ore.
Totodată, potrivit studiului, 76% dintre profesori au urmărit programele "Scoala Discovery" în afara orelor de clasă şi au recomandat elevilor să le vizioneze în timpul lor liber, iar peste 60% au accesat site-ul scoala.discovery.ro ca să descarce ghidurile pentru profesori sau să afle programul TV al proiectului. 52% dintre profesori consideră că principalul beneficiu al proiectului este noua abordare a materiilor ştiinţifice, care constă în utilizarea metodelor moderne, iar 78% dintre participanţii la studiu consideră că implicarea Discovery Networks în procesul educativ este utilă sau extrem de utilă.
Pe 16 ianuarie anul acesta, Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a lansat proiectul "Şcoala Discovery", o iniţiativă destinată susţinerii învăţământului ştiinţific din şcolile şi liceele româneşti şi integrării resurselor audio-video şi new media în procesul de educaţie. Şcoala Discovery are două componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific, difuzată pe Discovery Channel în România, şi o serie de materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente. Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară din Romania. Acest proiect este accesibil tuturor profesorilor şi elevilor din România.
Programele din seria "Şcoala Discovery" sunt difuzate pe Discovery Channel, care este prezent în peste 90% din locuinţele din România ce beneficiază de acces la televiziunea prin cablu sau satelit.
În ianuarie 2012, Discovery Networks a organizat o sesiune de formare profesională pentru 100 de profesori din toată ţara, unde experţi americani din cadrul Discovery Education le-au vorbit cadrelor didactice despre utilizarea resurselor audio-video în procesul de predare.
Discovery Networks CEEMEA este o divizie a Discovery Communications, una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare.
În România, Discovery Networks distribuie în prezent Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe