- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (05.06.2014, 09:24)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scriitoarea irlandeză Eimear McBride a câştigat Women's Prize for Fiction pe 2014
Scriitoarea irlandeză Eimear McBride a fost recompensată, miercuri seară, la Londra, cu Baileys Women's Prize for Fiction pe 2014, o distincţie cunoscută în trecut sub denumirea Orange Prize for Fiction, care celebrează literatura scrisă de femei.
Urmărește
92 afișări
Scriitoarea irlandeză Eimear McBride a câştigat Women's Prize for Fiction pe 2014 (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Scriitoarea irlandeză a primit prestigioasa distincţie pentru romanul său de debut "A Girl is a Half-Formed Thing", descris de juriu drept "uimitor şi ambiţios". Romanul prezintă povestea unei tinere şi relaţia acesteia cu fratele său diagnosticat încă din copilărie cu o tumoare pe creier, informează bbc.co.uk.
McBride a încercat timp de nouă ani să publice acest roman şi a declarat în timpul ceremoniei de premiere - care a avut loc la Royal Festival Hall din Londra - că acest lucru ar putea să fie un exemplu pentru editori, care ar putea să se uite de două ori pe cărţile pe care le consideră dificile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Născută la Liverpool, în 1976, McBride s-a mutat în Irlanda când avea 2 ani. La 17 ani s-a mutat la Londra, unde a studiat timp de trei ani actoria.
Romanul său "A Girl is a Half-Formed Thing" a mai câştigat Goldsmith's Prize şi a fost nominalizat pentru Folio Prize şi Desmond Elliott Prize pentru debut.
Pe lista scurtă pentru Baileys Women's Prize for Fiction s-au mai aflat anul acesta Hannah Kent (cu volumul "Burial Rites"), Audrey Magee ("The Undertaking"), Chimamanda Ngozi Adichie ("Americanah"), Donna Tartt ("The Goldfinch") şi Jhumpa Lahiri ("The Lowland").
Cunoscut între 1996 şi 2012 sub denumirea de Orange Prize for Fiction, acest premiu literar, aflat la cea de-a 19-a ediţie, este sponsorizat, din iunie 2013, de compania de băuturi spirtoase Baileys. Acest premiu beneficiază de finanţare privată.
Câştigătoarea Baileys Women's Prize, distincţie care celebrează "excelenţa, originalitatea şi accesibilitatea în literatura scrisă de femei", primeşte un cec de 30.000 de lire sterline şi o statuetă din bronz, numită de organizatori "Bessie".
Orice femeie care scrie în limba engleză, indiferent de naţionalitate, reşedinţă, vârstă şi subiect abordat, este eligibilă pentru Women's Prize for Fiction.
Anul trecut, Women's Prize for Fiction a fost câştigat de scriitoarea americană A.M. Homes, pentru romanul satiric "May We Be Forgiven". A fost pentru al cincilea an consecutiv când premiul a fost câştigat de o scriitoare americană.
Printre laureatele din anii precedenţi se numără Madeline Miller, pentru romanul ei de debut "The Song of Achilles" (2012), Tea Obreht, pentru volumul ei de debut "The Tiger's Wife" (2011), Barbara Kingsolver, pentru volumul "The Lacuna" (2010), Marilynne Robinson, pentru volumul "Home" (2009), Rose Tremain, pentru "The Road Home" (2008), Chimamanda Ngozi Adichie, pentru "Jumătate de soare galben/ Half of a Yellow Sun" (2007, publicat în limba română la editura Rao, în 2008) şi Zadie Smith, pentru "On Beauty" (2006).
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe