- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.02.2011, 11:27)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sesiune dedicată lui Marin Sorescu, marţi, la Academia Română
O sesiune dedicată scriitorului Marin Sorescu, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la naşterea acestuia, va avea loc marţi, de la ora 12.00, la Academia Română, cu participarea unor academicieni şi scriitori precum Eugen Simion, Augustin Buzura şi Adam Puslojić.
Urmărește
20 afișări
Evenimentul este organizat de Secţia de Filologie şi Literatură a Academiei Române, Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă şi Muzeul Naţional al Literaturii Române, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
În cadrul acestei sesiuni, vor lua cuvântul: Eugen Simion, preşedintele Secţiei de Filologie şi Literatură, Grigore Brâncuş, membru corespondent al Academiei Române, academicianul şi scriitorul Augustin Buzura, fostul preşedinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Mihai Cimpoi, membru de onoare al Academiei Române, şi poetul sârb Adam Puslojić, membru de onoare al Academiei Române.
Acestora li se vor adăuga scriitorii Varujan Vosganian şi Tudor Nedelcea şi criticii Lucian Chişu, Daniel Cristea Enache şi Paul Cernat.
Marin Sorescu (19 februarie 1936 - 8 decembrie 1996) a fost poet, dramaturg, prozator, eseist şi traducător. Operele lui au fost traduse în mai mult de 20 de ţări. În 1992 a fost ales membru titular al Academiei Române.
Marin Sorescu a debutat în poezie în 1964, la vârsta de 28 de ani, cu volumul de parodii "Singur printre poeţi". Până la moartea sa, în 1996, a publicat încă 23 de volume, devenind o figură marcantă a poeziei româneşti. Dramaturgia lui Marin Sorescu abordează cu precădere tematica teatrului poetico-parabolic în trilogia "Setea Muntelui de sare", care cuprinde piesele "Iona", "Paracliserul" şi "Matca". În proză, s-a remarcat cu romanele "Viziunea vizuinii" şi "Trei dinţi din faţă".
A fost premiat de Uniunea Scriitorilor din România de şase ori, pentru poezie, teatru şi critică literară, dar şi de Academia Română şi Accademie delle Muse din Florenţa, şi a primit prestigiosul premiu Herder, acordat de Universitatea din Viena în 1991 pentru întreaga activitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe