- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.02.2010, 11:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Teatrul Naţional, dat în judecată de peste 40 de angajaţi
Peste 40 de angajaţi, printre care actorii Ilinca Tomoroveanu, Ileana-Stana Ionescu şi Carmen Stănescu, au dat în judecată Teatrul Naţional Bucureşti, cerând instanţei Tribunalului Bucureşti să oblige instituţia de spectacole, dar şi Ministerul Culturii să le plătească sporul de fidelitate.
Urmărește
381 afișări
Teatrul Naţional, dat în judecată de peste 40 de angajaţi
Directorul adjunct economic Constantin Vânătoru şi Viorica Boticiu au chemat în judecată Teatrul Naţional Bucureşti, dar şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, în decembrie 2008, pentru neplata sporului de fidelitate.
La acţiunea lor au făcut cereri de intervenţie şi Ilinca Tomoroveanu, Nicolae Scarlat, Ioan Alemnariţei, Dana Stoichiţescu, Viorel-Cristian Boca, Dan-Marius Stoichiţescu,Valeriu Bercu, Laurenţiu Ocheana, Andrei Bathori, Marian Neagu, Vasile Gheorghe, Maria Anton, Corneliu Ciolac, Elena Koszar, Julien Mihăiescu şi Corina Boca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Regizorul Nicolae Scarlat, care a fost director adjunct al Teatrului Naţional Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX că el, împreună cu mai mulţi actori au dat în judecată Teatrul Naţional Bucureşti, deoarece instituţia nu le-a plătit, în urmă cu câţiva ani, sporuri specificate în contractul de muncă.
"Era vorba de sporuri de fidelitate, acordate conform contractului colectiv de muncă, încheiat cu ani în urmă", a spus acesta, menţionând că, la momentul respectiv, aceste sporuri nu au fost acordate deoarece Ministerul Culturii nu ar fi avut fonduri pentru asemenea cheltuieli. Procesul a fost deschis, potrivit acestuia, în urmă cu un an şi jumătate.
Iniţial, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea, în aprilie 2009. Curtea de Apel Bucureşti, însă, a admis recursurile angajaţilor şi a decis rejudecarea procesului.
Dezbaterile vor fi reluate de Tribunalul Bucureşti pe 12 februarie.
De asemenea, într-un alt proces, alţi angajaţi au chemat în judecată TNB, dar şi Ministerul Culturii pentru neplata unor drepturi băneşti.
În acest dosar îşi cer drepturile în instanţă Adela Mărculescu, Ileana-Stana Ionescu, Damian Crâşmaru, Olga Mateescu, Simona Bondic, Carmen Stănescu, Sanda Tomşa, Bogdan Muşătescu, Mihai Niculescu, Aimee Iacobescu, Rodica Mureşan, Lucreţia Cancer, Nicoleta Ioan, Victoria Lungu, Gabriel Burada, Claudiu şi Gheorghe Croitoru, Gheoghe Caraman, Elena Constantinescu, Mincic Veronica şi Mircea Rusu.
Acest proces continuă pe 18 februarie.
Tribunalul Bucureşti a mai judecat un proces privind drepturile băneşti ale angajaţilor teatrului. Astfel, în 2008, a admis acţiunea Sindicatului Democratic din Teatrul Naţional, Sindicatului Tehnic Scena, precum şi Sindicatului Liber Teatrul Naţional Bucureşti împotriva TNB.
Instanţa a obligat atunci TNB şi Ministerul Culturii la plata sporului de fidelitate de 15 la sută din salariul de bază şi a sporului de suprasolicitare neuropsihică de 5 la sută din salariul de bază, sume neplătite din februarie 2006, actualizate la indicele de inflaţie.
Sentinţa a fost atacată cu recurs, însă Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia, printr-o hotărâre irevocabilă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe