- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.10.2011, 21:34)
- Oana Ghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trofeul Anim'est 2011 pleacă în Estonia
Trofeul Anim'est de anul acesta a fost acordat filmului estonian de scurtmetraj "Body Memory", în cadrul galei de închidere a festivalului, sâmbătă, la Cinema Patria din Capitală.
Urmărește
204 afișări
Trofeul Anim'est 2011 pleacă în Estonia
"Body Memory", în regia lui Ulo Pikkov, care a primit premiul în valoare de 2.500 de euro, vorbeşte despre cât de multe lucruri îşi aminteşte trupul uman. Trofeul i-a fost înmânat realizatorului de regizorul american Shane Acker.
Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj (1.000 de euro) a fost acordat producţiei germane "Lumea exterioară", în timp ce premiul pentru cel mai bun lungmetraj a revenit filmului rusesc "Răţuşca cea urâtă" din Rusia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Menţiunea specială a juriului de scurtmetraj a fost acordată filmului "Millhaven" din Polonia.
Premiul pentru ce mai bun film studenţesc a revenit peliculei "Alb, nu alb" din Germania iar menţiunea, la aceeaşi categorie, a fost acordată filmului "Ishihara" din Israel.
Premiul pentru cea mai bună producţie românească, în valoare de 500 de euro, a fost acordat filmului "Ţipătul" de Sebastian Cosor, care a primit şi premiul pentru cel mai bun film din secţiunea Balkanimation.
"I Say Fever" de Ramona Falls (Statele Unite ale Ameriicii) a primit premiul pentru cel mai bun videoclip, iar premiul pentru cel mai bun clip publicitar a revenit titlului "Vitra-Kuubo".
Premiul publicului, acordat unui scurtmetraj din secţiunea Mozaic, a fost decernat filmului "Flamingo Pride" (Germania), în timp ce premiul pentru cel mai bun film din secţiunea Minimest a revenit producţiei "Gruffalo" (Marea Britanie).
Cea de-a şasea ediţie Anim'est a însemnat 436 de scurtmetraje şi lungmetraje, provenind din 45 de ţări, proiectate la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union şi Club Control, 4 ateliere de film de animaţie, organizate la Shift Pub, Sala ArCuB, Centrul Ceh şi Centrul Cultural al Republicii Ungare, 3 expoziţii, 8 masterclass-uri, dezbateri şi prezentări susţinute la Cinema Union şi trei conferinţe la Sala ArCuB, 2 lansări de DVD-uri, 10 petreceri până în zori în Club Control, o noapte întreagă de proiecţii de scurtmetraje animate bizare şi live act-uri marca Mirai Mizue, Montgomery Clunk şi Res Es (Creepy Animation Night 3 la Cinema Patria), 80 de oi virtuale 3D în prima aplicaţie smartphone dezvoltată de un festival de film din România, 150 de invitaţi români şi străini.
Festivalul, desfăşurat în perioada 7 - 16 octombrie în Capitală a fost deschis cu proiecţia în premieră naţională a filmului "Crulic - Drumul spre dincolo" de Anca Damian. Regizorul, scenaristul şi creatorul de efecte vizuale din Statele Unite Shane Acker a fost Animatorul Invitat al Anim'est 2011.
În premieră pentru un eveniment major de film din România, Anim'est va organiza o ediţie specială, la Chişinău, în Republica Moldova, în perioada 3 - 6 noiembrie. Evenimentul din capitala Republicii Moldova va fi deschis tot cu drama "Crulic", de Anca Damian.
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membrul al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace