- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.04.2013, 17:51)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CFR începe acţiuni contra datornicilor, care pot include restricţionarea accesului la reţea
CFR SA va începe acţiuni împotriva operatorilor cu datorii, privaţi sau de stat, care includ restricţionarea accesului la reţea, a declarat marţi directorul general al companiei, Dimitris Sophocleous.
Urmărește
209 afișări
CFR începe acţiuni contra datornicilor, care pot include restricţionarea accesului la reţea (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
CFR SA a anunţat vineri că toţi operatorii de transport feroviar care înregistrează debite pentru neplata taxei de utilizare a infrastructurii (TUI) au fost informaţi că până marţi, 9 aprilie, trebuie să-şi achite obligaţiile restante.
În plus, echipa managerială a stabilit demararea procedurilor de recuperare a acestor datorii, prin punerea în aplicare a tuturor clauzelor contractuale.
"Aşteptăm şi astăzi, până la sfârşitul zilei, şi mâine încep acţiuni pentru toţi operatorii care nu au plătit sau nu au achitat", a afirmat, marţi, Sophocleous, întrebat într-o conferinţă de presă, care au fost rezultatele termenului limită impus operatorilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Prezent la eveniment, preşedintele CA al companiei, Lucian Isar, a precizat că măsurile includ popriri pe conturi şi blocarea accesului pe calea ferată pentru clienţii care nu-şi respectă clauzele contractuale.
"Sunt mai multe măsuri pe care putem să le luăm, şi către operatorii privaţi, şi către CFR Marfă şi CFR Călători", a spus Sophocleous.
El a arătat că dacă nu vor respecta anumite condiţii financiare, inclusiv CFR Călători şi CFR Marfă ar putea avea accesul restricţionat pe calea ferată.
Întrebat care sunt şansele ca accesul celor două companii de stat să fie interzis de miercuri, Sophocleous a răspuns: "Nu pot să spun".
El a precizat că cele două au împreună datorii de 1,7 miliarde lei către compania pe care o conduce, că există sume plătite lunar, dar banii nu sunt suficienţi. CFR are de recuperat de la operatorii privaţi circa 70 milioane lei, la care se adaugă alţi 65 milioane lei, mai dificil de obţinut, de la unele firme intrate în insolvenţă.
Potrivit sursei citate, până în prezent o mare parte dintre operatorii privaţi au respectat termenul impus de CFR SA
Sophocleous a mai spus că există mai multe tipuri de măsuri care pot fi luate contra datornicilor, iar în cazul opririi accesului, perioada va varia de la caz la caz, în funcţie de cifrele restante.
Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea unor măsuri financiar fiscale, elaborat de Ministerul Transporturilor, ANAF va prelua un debit restant, în cuantum de 119 milioane lei, pe care CFR SA îl înregistrează la AVAS, iar ulterior CFR Marfă va prelua o datorie de 605,9 milioane lei pe care CFR SA o are la ANAF, scăzută din sumele datorate de transportatorul de marfă administratorului reţelei feroviare.
CFR SA a anunţat marţi că a obţinut o creştere a profitului contabil cu 120 de milioane de lei în primele trei luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Conform datelor operaţionale agreate de standardele internaţionale de contabilitate, incluse în planul de management, aprobat de Consiliul de Administraţie, şi în planul de administrare, compania va trece, în mod real, pe profit în primul semestru al anului 2016.
La sfârşitul anului 2012, CFR SA înregistra în mod real o pierdere de 600 de milioane de lei, în timp ce la nivel contabil înregistra un profit de 1 miliard de lei.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe