Guvernul va începe să lucreze în august la legea bugetului pe 2016, pentru a o prezenta FMI şi CE

Guvernul va începe în august să construiască legea bugetului pentru anul 2016, după rectificarea de buget de la finele lunii iulie, astfel încât să prezinte proiectul şi partenerilor financiari internaţionali, pentru ca FMI şi CE să-şi dea acordul, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Urmărește
454 afișări
Imaginea articolului Guvernul va începe să lucreze în august la legea bugetului pe 2016, pentru a o prezenta FMI şi CE

Guvernul va începe să lucreze în august la legea bugetului pe 2016, pentru a o prezenta FMI şi CE (Imagine: Shutterstock)

"Noi începem deja, după ce terminăm rectificarea de buget, în august începem proiectul legii de buget pe 2016. Categoric, dacă în octombrie trebuie să fie gata, el trebuie să fie discutat cu partenerii internaţionali, deci în modul în care octombrie va fi trimis spre Parlament (...) Noi le-am spus (instituţiilor financiare internaţionale – n.r.) că suntem deschişi să discutăm, aici la Bucureşti sau la Bruxelles, nu contează, îi vom invita la discuţii. Este nevoie ca modul în care noi creionăm bugetul să fie confirmat şi de partenerii internaţionali", a afirmat Teodorovici marţi, după o întâlnire cu comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu.

Întrebat dacă reprezentanţii FMI mai vin la Bucureşti până la încheierea acordului în septembrie, ministrul a afirmat că nu poate spune el acest lucru, întrucât este decizia FMI.

"Pe 14 iulie va fi Ecofin, întâlnirea miniştrilor de finanţe, vom vedea atunci care este decizia Comisiei Europene şi după aceea vom aştepta şi decizia Fondului Monetar. Logic este să închei ceea ce ai în bune condiţii pentru a putea discuta despre alt acord", a precizat Teodorovici, fiind întrebat dacă România mai poate solicita un nou acord cu FMI în condiţiile în care acesta nu se încheie cu succes.

La rândul său, comisarul Corina Creţu a punctat că nu se poate pronunţa pe această temă, întrucât nu face parte din atribuţiile sale.

"După cum ştiţi foarte bine, portofoliul meu este cel al politicilor regionale şi responsabilitatea mea este împărţită cu a statelor membre privind gestionarea fondurilor europene, iar poziţia Comisiei Europene este foarte bine reflectată în rapoartele de ţară ale CE. Înţeleg că este un schimb de opinii între vicepreşedintele Pierre Moscovici, care este responsabil pentru politica fiscal în statele membre, şi autorităţile române pentru a găsi cele mai bune soluţii, atât pentru România, dar şi pentru Europa şi Uniunea Europeană", a spus Creţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici