- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Subscrierile ING Asigurări au crescut cu 3% anul trecut, la 543,4 mil. lei; profitul s-a înjumătăţit
Volumul subscrierilor ING Asigurări de Viaţă a crescut cu 3% anul trecut faţă de 2009, la 543,4 milioane lei, în timp ce profitul brut s-a înjumătăţit, ajungând la 46,47 milioane de lei, a anunţat compania.
"Rezultatul este în concordanţă cu obiectivele stabilite şi a fost influenţat de proiectele realizate pentru lansarea de noi produse, extinderea canalelor de distribuţie şi creşterea beneficiilor şi serviciilor oferite clienţilor, alături de investiţiile generate de dezvoltarea semnificativă a activităţii din Pilonul III", se arată într-un comunicat al ING Asigurări de Viaţă remis MEDIAFAX.
La finele anului 2010, valoarea activelor financiare în administrare a ajuns la 1,99 miliarde de lei, în creştere cu 11,2% faţă de 2009.
"În 2010 s-a observat creşterea interesului pentru asigurările unit-linked (cu componentă investiţională - n.r.), care oferă, pe lângă protecţie, şi oportunitatea unor investiţii. Astfel, la ING ponderea contractelor de tip unit-linked în portofoliul total era de 56% la sfârşitul lui 2010, după ce, pe parcursul anului, au fost încheiate cu 39% mai multe poliţe unit-linked decât în 2009", se mai spune în comunicat.
Lansarea produselor cu primă unică şi protejarea capitalului net investit au generat o creştere semnificativă a resurselor mobilizate, prima medie fiind mai mare cu 21%, la 1.515 de lei, în cazul contractelor încheiate în aunl trecut.
"La această evoluţie au contribuit şi conştientizarea tot mai mare a nevoii de protecţie financiară a familiei şi interesul sporit al consumatorilor pentru produsele unit-linked. În acelaşi timp, nivelul mediu al sumei asigurate pentru portofoliul de asigurări noi din 2010 a ajuns la 44.112 de lei, cu 11% mai ridicat faţă de nivelul din anul precedent", se precizează în comunicat.
Potrivit datelor companiei, ING Asigurări de Viaţă a consemnat o evoluţie pozitivă şi în privinţa retenţiei clienţilor, numărul de contracte răscumparate şi reziliate în 2010 fiind cu 30% mai redus faţă de 2009.
Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este de 2,06 faţă de nivelul minim cerut de lege, de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 5,08 comparativ cu nivelul minim cerut - 1.
ING Asigurări de Viaţă activează şi pe segmentul pensiilor facultative, unde a înregistrat o creştere de 70% a activelor nete în 2010.
"Valoarea activelor nete aferente celor doua fonduri facultative ale ING ‐ ING Activ şi ING Optim - era de 148,07 milioane de lei la finele anului 2010, în crestere cu circa 70% faţă de 2009. Astfel, la finele lunii decembrie 2010, societatea deţinea pe Pilonul III o cotă cumulată, în funcţie de active, de 45%, potrivit datelor autorităţii de reglementare", se menţionează în comunicat.
La aceeaşi dată, cele două fonduri din administrarea ING aveau 86.867 de participanţi, în urcare cu peste 23% comparativ cu 2009.
Pe segmentul de pensii obligatorii (Pilonul II), unde grupul olandez ING este prezent prin ING Pensii SAFPAP, procentul conturilor goale înregistrat continuă să se diminueze.
"La sfârşitul lui 2010, fondul de pensii administrat privat ING deţinea active nete de 1,69 miliarde lei, în creştere cu 81% faţă de 2009. Astfel, cota de piaţă a ING Pensii la finele anului trecut era de 39,19%, potrivit datelor autorităţii de reglementare", se mai spune în comunicat.
ING Pensii are peste 1,6 milioane de clienţi pe Pilonul II, dintre care 95,7% au plătit cel puţin o contribuţie de la începutul colectării în sistem, mai 2008.
În ultimul an, procentul de conturi goale înregistrat de ING a scăzut continuu, de la 5,5% în 2009 la 4,2% la 31 decembrie 2010.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”