- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (14.11.2024, 12:26)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un singur test poate depista aproape orice infecţie, de la COVID-19 până la meningită
Un test medical care poate identifica aproape orice agent patogen - virus, bacterie, ciupercă sau parazit - dintr-o singură analiză au fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco.
Urmărește
415 afișări
Un singur test poate depista aproape orice infecţie, de la COVID-19 până la meningită
Descoperirea ar putea schimba fundamental modul în care doctorii diagnostichează infecţiile.
Noul test foloseşte o tehnologie numită secvenţiere metagenomică, care analizează simultan tot materialul genetic găsit într-o probă. „Prin înlocuirea mai multor teste cu unul singur, eliminăm ghicitul din diagnosticarea şi tratarea infecţiilor", explică dr. Charles Chiu, coordonatorul cercetării.
Testul şi-a dovedit deja eficienţa în practica medicală: a fost folosit cu succes pentru diagnosticarea infecţiilor neurologice greu de identificat. Din 5.000 de probe analizate între 2016-2023, a identificat corect infecţia în 86% din cazuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
De asemenea, poate detecta viruşi cu potenţial pandemic, inclusiv SARS-CoV-2, gripă şi virusul sinciţial respirator. Pentru probele respiratorii, rezultatele pot fi gata în 12-24 de ore
Prima utilizare a testului a avut loc în 2014, când a salvat viaţa unui băiat grav bolnav, după ce toate celelalte analize eşuaseră să identifice cauza infecţiei. De atunci, mai multe spitale din Statele Unite trimit probe pentru a fi analizate cu această metodă.
Pentru a face testul mai accesibil, cercetătorii au înfiinţat o companie, iar tehnologia a primit deja statut de dispozitiv inovator din partea Administraţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA), conform Nature Medicine şi Nature Communications.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe