- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Videanu: Vreau să fiu "un ministru al patronilor"
Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că vrea să fie "un ministru al patronilor", pentru că aceştia îşi asumă riscuri, şi va crea în cadrul instituţiei pe care o conduce un consiliu consultativ format din reprezentanţi ai patronatelor.
Videanu: Vreau să fiu "un ministru al patronilor" (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)
"Am luat în această săptămâna decizia de a avea, în Ministerul Economiei, un consiliu consultativ format din reprezentanţi ai structurilor patronale. Vreau să fiu un ministru al patronilor, pentru că dumneavostră vă asumaţi riscuri", a spus Videanu, într-o alocuţiune adresată reprezentanţilor Asociaţiei Patronale a Investitorilor Italieni din România.
Videanu a adăugat că este optimist că în trimestrul al doilea al acestui an România va înregistra o uşoară creştere economică comparativ cu trimestrul al doilea al anului 2009.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"România se apropie rapid de recâştigarea investments grade", a spus Videanu.
Agenţiile de rating S&P şi Fitch au scos România, în toamna anului 2008, din categoria "investements grade" (risc redus pentru investiţii). Moody's este singura mare agenţie de evaluare care nu a retrogradat calificativul ţării în categoria "junk".
Videanu a afirmat că semnale pozitive pentru creşterea economiei sunt succesul emisiunii de eurobonduri de un miliard de euro şi îndeplinirea obligaţiilor asumate de Guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional.
Ministrul a precizat că în această perioadă consumul de electricitate în sectorul industrial, pe care îl vede drept un indicator al evoluţiei economiei, creşte lunar cu 3-4%.
"Din punctul meu de vedere parţial lucrurile au fost rezolvate. Nimeni în lume nu s-a încumetat să pună diagnosticul crizei şi să încerce să găsească o soluţie. (...) Guvernul a reuşit, într-un an turbat, să realizeze 100% angajamentele faţă de FMI. Comenzile noi în industrie au crescut cu circa 17%. Industria este motorul creşterii economice în viitor", a spus Videanu.
El a afirmat că ar fi fost "o dramă" dacă leul s-ar fi devalorizat cu 30-40%, iar România ar fi intrat "într-o spirală inflaţionistă" ale cărei efecte ar fi fost imposibil de estimat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO