- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.09.2016, 07:21)
- Departamentul Economic
Visa testează o nouă modalitate de plată, care ar putea revoluţiona transferurile de bani
Visa face primii paşi către o schimbare majoră în piaţă legată de plata interbancară prin invitarea creditorilor să testeze un sistem de trimitere a banilor prin blockchain, tehnologia care se află în spatele Bitcoin, scrie Financial Times.
Urmărește
633 afișări
Visa testează o nouă modalitate de plată, care ar putea revoluţiona transferurile de bani
Compania de carduri de credit, care a investigat potenţialul blockchain în ultimele 18 luni, s-a aliat cu BTL Group, un startup în plăţi digitale, pentru a adapta tehnologia pentru procesarea plăţilor interbancare.
Mişcarea Visa subliniază câte dintre companiile mari de servicii financiare au trecut în ultimii doi ani de la scepticism cu privire la bitcoin la încercarea de a profita de tehnologia criptomonedei.
Un blockchain este de fapt o bază de date digitală care permite ca tranzacţiile să fie înregistrate şi verificate într-o reţea de computere fără un ”registru central”. Criptografia este folosită pentru a proteja datele de fraudă sau hackeri.
Hendrik Kleinsmiede, co-fondatorul Visa Europe Collab, hubul de inovaţie al companiei, va anunţa că cel mai recent proiect al Visa a fost gândit pentru a ”reduce din fricţiunea generată de transferurile de bani, atât domestice, cât şi peste graniţă, între bănci”.
"Invităm un număr mic de bănci din Europa să participe la acest proiect alături de noi şi BLT. Băncile care vor participa se vor putea conecta la reţea şi vor trimite fonduri între ele prin reţea, în mai multe monede", a spus el.
Proiectul este menit să reducă din costuri, să reducă timpul şi riscul de credit în piaţă pentru circulaţia de bani, atât naţional cât şi internaţional.
Încercarea Visa ar putea reprezenta un pericol pentru sistemul Swift de plăţi interbancare, principalul sistem de mesagerie folosit de bănci pentru a gestiona transferurile mai mari de bani. Swift a recunoscut ameninţarea şi a început să facă propriile cercetări cu privire la potenţialul blockchain.
Citeşte şi: FOCUS: Viitor pe bani publici / Consultanţii, pe ultima sută de metri în scrierea strategiei 2014-2020
Citeşte şi: ANALIZĂ: Rată de absorbţie efectivă a fondurilor UE, 71,76%. Paşi esenţiali pentru a lua bani europeni
Citeşte şi: Ghid pentru linia de finanţare prin care firmele de economie socială pot primi bani de la UE
Citeşte şi: FOCUS Criză de specialişti în fonduri europene: comunităţile mici, incapabile să ia bani UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe