- Home
- Editorialiștii
- (12.02.2020, 17:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Lelia Munteanu: „Cine a declarat că a găsit în Abu Amar un prieten nu-i poate face morală celui care se întâlneşte cu Abu Mazen”
Normalitatea a ajuns şi în Israel slogan electoral.
Urmărește
621 afișări
COMENTARIU Lelia Munteanu: „Cine a declarat că a găsit în Abu Amar un prieten nu-i poate face morală celui care se întâlneşte cu Abu Mazen”
Bietul Mahmud Abbas (Abu Mazen, pentru vecini)! Bătrânul şef al Autorităţii Palestiniene (85 de ani) capătă tot mai mult tragismul unui personaj shakespearian.
Ieri a vorbit în faţa Consiliului de Securitate al ONU, fluturând harta propusă de Acordul Secolului:
„Cine dintre voi ar accepta un astfel de stat?”. A rostit - răspicat - şi cuvântul “ apartheid”. Faptul că Ierusalimul de Est, a spus, nu va face parte din viitorul stat palestinian, e destul ca planul american să fie respins.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Unii comentatori l-au criticat că n-a cerut un vot în Consiliu. Nu l-a cerut, fiindcă nu l-ar fi obţinut. Fiecare dintre cei cinci membri permanenţi, începând cu America, are drept de veto.
După discursul din plenul Consiliul de Securitate, Abu Mazen a susţinut o conferinţă de presă în tandem cu Ehud Olmert (fostul premier israelian, care o ispăşit o pedeapsă cu puşcăria pentru corupţie). Evenimentul a fost mediat de Nick Kaufman, acelaşi avocat de arbitraj internaţional care a facilitat, zilele trecute, întâlnirea dintre premierul Israelului şi generalul sudanez Abdel-Fattah Burhan, în Uganda.
Evident, Bibi a luat foc şi a profitat ca să îl atace pe… Benny Gantz, co-liderul Kahol Lavan, acuzându-l că e consiliat de Olmert.
Azi-dimineaţă, într-un interviu acordat din New York Canalului 13 israelian, Olmert l-a făcut pe Netanyahu „instigator” şi „mincinos”. A ţinut să sublinieze: „Cine a declarat că a găsit în Abu Amar (Yasser Arafat, n,m.) un prieten nu-i poate face morală celui care se întâlneşte cu Abu Mazen”. (Referinţă la declaraţia comună a lui Netanyahu, aflat la începutul primului său mandat, şi Arafat, desfăşurată în Gaza, în septembrie 1996).
Ehud Olmert a explicat relaţia cu Abbas, veche de 12 ani, şi convingerea sa că liderul palestinian e de partea bună a istoriei, implicat în lupta împotriva terorismului. (Câtă vreme terorismul nu e încă definit şi nu sunt semne că ar putea fi prea curând, termenul e folosit în toate direcţiile şi de către toate taberele).
A negat vehement că ar fi consilierul lui Gantz, dar s-ar bucura ca acesta să ajungă prim ministru, fiindcă Israelul trebuie să devină o „ţară normal” (o sintagmă electorală foarte la modă, dar pe care nimeni nu se osteneşte s-o explice). Dar a recunoscut că parte dintre consilierii săi sunt şi consilierii co-liderului Kahol Lavan. Apoi, Olmert s-a lansat într-o critică virulentă, solid argumentată, a Acordului propus de americani.
Gestul fostului premier (2006-2009) şi fostului primar al Ierusalimului (1993-2003) de a se coaliza cu Mahmud Abbas e însă criticat de la stânga la dreapta scenei politice israeliene.
Să nu uităm că Israelul e în plină campanie - mai sunt 19 zile până la alegeri - iar Regele Bibi e un artist în a jongla cu sentimentele electoratului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe