- Home
- Editorialiștii
- (24.11.2021, 23:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Marius Oprea / De ce a lipsit preşedintele Iohannis de la şedinţa solemnă a Parlamentului, consacrată Zilei Naţionale a României
Pe 1 decembrie 2017, Klaus Iohannis era surîzător şi dădea mîna cu românii, la parada de 1 Decembrie. Fotografia postată pe site-ul preşedinţiei a fost comentată de un cetăţean astfel: ”Vă şade bine cînd rîdeţi la oameni! Ne mai încurajaţi şi pe noi. Ştiţi că una-i una şi alta-i alta. Noi nu vă supărăm, aşa că vrem să fiţi mai deschis şi mai aproape cu noi, poporul”. La şedinţa festivă a Parlamentului din acest an dedicată Zilei Naţionale, Klaus Iohannis n-a participat. Nu mai zîmbeşte la popor. Nu mai zîmbeşte la nimeni. Nu-i pasă de Ziua Naţională a României, ori dacă-i pasă, înseamnă că dă un semn: acela că nu-i mai place ţara.
Urmărește
12519 afișări
Vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu, ”pion” al preşedinelui Klaus Iohannis a evidenţiat, în discursul său de deschidere a şedinţei solemne a Parlamentului României dedicată Zilei Naţionale, fireşte – fără să vrea, toate motivele pentru care preşedintele n-a participat la aceasta: ”Ziua de 1 Decembrie semnifică unitatea naţională, dar, în egală măsură, ne vorbeşte despre devotament, responsabilitate, datorie, curaj politic. Marea Unire a fost a oamenilor”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Iohannis nu are pic de devotament pentru ţară, ci numai faţă de golf şi prietenii de la Pianu Mare şi faţă de soţia pe care o plimbă în Egipt la piramide, cînd în ţară spitalele ard. Devotamentul său este dedicat exclusiv sieşi. N-a participat la şedinţa solemnă pentru că nu împărtăşeşte nici nevoile şi nici durerile românilor şi nu ne mai vorbeşte, cum spunea Alina Groghiu, despre responsabilitate, pentru că el refuză să-şi asume această responsabilitate. E preşedinte numai de dragul funcţiei, nu de dragul României. Nu-şi asumă datoriile funcţiei, ci numai rangul şi spoiala ei.
Pe parcursul crizei politice de optzeci de zile, în care ar fi trebuit să acţioneze ca mediator, ca şi pe parcursul celor doi ani de pandemie şi de probleme ale crizei economice care a lovit România, prestaţia lui Klaus Iohannis poate fi calificată în orice fel, dar nu una responsabilă. A pus mai degrabă gaz pe foc, ca un intrigant mărunt. Nu l-a interesat ţara, ci numai micile jocuri balcanice de alcov, pentru a-şi plasa susţinătorii în fruntea bucatelor. La partid, la PNL, chiar cu preţul disoluţiei acestuia. Şi cînd funcţia i-a fost pusă în pericol de o potenţială suspendare, n-a ezitat să predea tot, ca la tarabă, celor mai mari duşmani declaraţi ai săi: şi pe liberali, şi” guvernul său”. Nicio clipă n-a acţionat responsabil, ci numai în cheia interesului personal.
Nu trebuie aşadar să ne mire că n-a participat la solemnitatea din Parlament, dedicată Zilei Naţionale, de la care nu a lipsit fostul Preşedinte al României, dl. Emil Constantinescu, pe care a onorat-o şi Preafericitul Patriarh alături de ceilalţi reprezentanţi ai tuturor cultelor din România. Dar nu a mai fost reprezentat şi cultul lui Iohannis, care nu se mai manifestă nicăieri. Şi de aceea n-a venit nici el. Pînă şi cele mai reprezentative organizaţii ale societăţii civile, care l-au susţinut pe Klaus Iohannis îl acuză, într-un manifest publicat chiar astăzi: ”Aţi pus în practică cea mai neruşinată trădare a votului popular de după 1990”.
Alina Gorghiu a mai spus că Ziua Naţională, aşa cum a fost ea hotărîtă a fi sărbătorită de Parlament cu o săptămînă înainte prin şedinţa festivă, mai semnifică şi devotament. Un devotament faţă de ţară, de naţiune. Un devotament pe care, iată, preşedintele refuză să şi-l asume, lipsind nemotivat de la şedinţa solemnă. N-a dat nicio explicaţie, nici nu se simte dator să o facă. Devotamentul său are alte ţinte, pe care nu le cunoaştem. Dar nu România.
Ultima valoare la care se referea Alina Gorghiu că e semnificată de Ziua Naţională, ziua Unirii Transilvaniei cu România la 1 decembrie 1918 este ”curajul politic”. Nu ştiu cît curaj politic mai are Iohannis. L-a pierdut, în momentul în care şi-a sacrificat partidul ”său” şi ”guvernul său”, pe altarul păstrării în siguranţă a funcţiei ”sale”, pînă la capăt. Speră ca noua construcţie politică, alianţa socotită nefirească cu stînga, aducerea PSD-ului la guvernare, să-i asigure nu numai un sfîrşit liniştit de mandat, plin de plimbări prin străinătate alături de soţie, onorînd orice invitaţie posibilă, dar şi un potenţial viitor politic, de prim ministru, aşa cum arată unele scenarii şi prognoze. Ludovic Orban, preşedintele pe care l-a dat jos din fruntea Partidului Liberal, pentru a-l putea tranzacţiona fără probleme, l-a acuzat chiar că a urmărit asta de la bun început.
Iohannis nu-şi mai asumă nicio decizie şi nicio responsabilitate. Nu are pic de devotament faţă de România, nu-l animă niciun sentiment de datorie faţă de ţară. Fără să fi intenţionat acest lucru, Alina Gorghiu ne-a explicat clar şi a expus toate motivele pentru care preşedintele Klaus Iohannis n-a participat la şedinţa festivă a Parlamentului României, cu prilejul Zilei Naţionale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe