COMENTARIU Marius Oprea / Să nu poţi să naşti în ţara ta – culmea dictaturii medicale

La antipozi, se întîmplă lucruri ciudate, cu ”dictatura medicală”. Se pare că societăţile anglo-saxone de aici, la origine foste colonii penitenciare ale Imperiului Britanic, au găsit în Covid-19 reactivarea unor străvechi reflexe istorice. De la cazul Djocovic, la aberaţia petrecută recent în Noua Zeelandă, unde o femeie, cetăţean al ţării, n-a fost lăsată să se întoarcă acasă, pentru a da naştere copilului său, se pare că în aceste societăţi ”democraţie e atunci cînd” sînt respectate la unison, în consens şi fără excepţie, regulile, şi cu cît mai absurde ar fi ele, cu atît e mai bine.

Urmărește
5203 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea / Să nu poţi să naşti în ţara ta – culmea dictaturii medicale

COMENTARIU Marius Oprea / Să nu poţi să naşti în ţara ta – culmea dictaturii medicale

Ştirea că o jurnalistă din Noua Zeelandă, care era însărcinată şi a dorit să revină în ţară pentru a naşte, fără să fie lăsată, m-a lăsat cu gura căscată. Isteria creată în Australia în legătură cu cazul Djocovic (din care autorităţile de acolo au făcut un ”caz”, şi nu el) a avut darul să scîrbească multă lume, inclusiv dintre vaccinişti (s-au bucurat numai cei ce trăiesc pe principiul ”să moară capra vecinului” sau temperamentele colerice pînă la isterie). Dar acum, ceea ce s-a petrecut cu jurnalista de naţionalitate neozeelandeză sfidează orice umanitate.

Să nu poţi da naştere propriului copil, în ţara ta? Să fi, astfel, tratat ca un ciumat, deşi eşti cetăţean cu drepturi depline al ţării tale, numai pentru că ”aşa impun restricţiile” şi Noua Zeelandă a impus reguli foarte drastice privind intrarea în ţară, care a fost practic închisă, din martie 2020, din cauza Covid-19?

Ziarista lucra la televiziunea ”Al Jazeera” din Kabul şi a rămas însărcinată, cu un coleg. Şi-a dat seama de acest fapt pe cînd se afla la Doha, în capitala Quatarului (la sediul central al postului de televiziune), unde însă nu putea naşte, întrucît în acea ţară sînt interzise sarcinile din afara căsătoriei. Iar în Noua Zeelandă i s-a refuzat intrarea. Grea dilemă! Unde să dai naştere propriului copil, dacă în ţara ta nu poţi?

Ca o culme a ironiei, a fost primită în Afganistan, cu braţele deschise, de guvernul taliban, pe care-l criticase pentru restrîngerea drepturilor femeilor. Acum, talibanii, spre deosebire de oficialii ţării sale, i-au transmis ”sîntem fericiţi pentru dumneavoastră, puteţi veni şi nu veţi avea probleme”, aşa că s-a dus să nască acolo, unde se află şi partenerul ei, un fotoreporter belgian.

Acum, în ceasul al 12-lea, ziarista a fost ”convocată” de autorităţile neozeelandeze, care i-au spus că ”cererea sa va fi reexaminată”. Nu e cam tîrziu? Probabil că, pînă cînd se va întîmpla acest lucru, ea va fi născut deja, la Kabul. Totuţi, ministrul desemnat din guvernul neozeelandez cu ”lupta împotriva Covid” a declarat că le-a cerut funcţionarilor să verifice cazul jurnalistei, care, spune el, ”la o primă vedere merită explicaţii suplimentare”.

Nicio explicaţie nu poate fi oferită, în acest caz în care dictatura medicală a bătut, de departe, orice limită a bunului simţ. Credeam că asta s-a întîmplat deja, în cazul comportamentului australienilor cu tenismanul Novak Djocovic, dar m-am înşelat. Cu cît pandemia se apropie de sfîrşit, recordurile de aberaţie şi prostie birocratică se apropie şi ele de acele momente, în care nu poţi să nu te întrebi, la ce mai e bun statul. Pentru că prostia şi reaua voinţă n-are frontiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici