Nedumeririle lui Cristoiu, după un an de pandemie: Dacă pericolul este atât de mare, ce rost are să te războieşti dacă murim cu toţii?

Urmărește
2713 afișări
Imaginea articolului Nedumeririle lui Cristoiu, după un an de pandemie: Dacă pericolul este atât de mare, ce rost are să te războieşti dacă murim cu toţii?

Nedumeririle lui Cristoiu, după un an de pandemie: Dacă pericolul este atât de mare, ce rost are să te războieşti dacă murim cu toţii?

Nedumeririle lui Cristoiu, după un an de pandemie: Dacă pericolul este atât de mare, ce rost are să te războieşti dacă murim cu toţii?

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că întrebările pe care şi le-a pus la începutul pandemiei au rămas fără răspuns şi astăzi, iar vaccinarea îi confirmă încă o dată că pericolul coronavirusului există, dar a fost exagerat din anumite interese.

Ion Cristoiu remarcă lipsa de solidaritate la nivel global în faţa pandemiei,  care a fost prezentată ca un  pericol uriaş şi care, în acest caz, ar fi trebuit să unească naţiunile pentru combaterea ei.

“M-am uitat peste întrebările pe care mi le-am pus în prima săptămână şi a doua săptămână şi am constatat că după un an întrebările au rămas aceleaşi. După un an, nu s-a schimbat absolut nimic. Prima întrebare pe care mi-am pus-o atunci şi a rămas este următoarea:  s-a prezentat această pandemie ca pe un pericol pentru rasa umană, un pericol care a justificat încălcarea drepturilor omului, a libertăţii de circulaţie şi schimbarea planetară a unui mod de a fi, oamenii au stat în case, au acceptat încălcarea unor drepturi pe care probabil nicio dictatură nu ar fi avut curajul să le încalce. Din primele zile eu am zis că e ceva în neregulă. Pericolul există, dar că undeva e o exagerare din greşeală. (…) Dacă pericolul era uriaş, era normal era ca naţiunile să se adune”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Deşi găsirea unui vaccin a dus la o mobilizare de forţe la nivel planetar, Ion Cristoiu nu este convins, ci din contră, spune că vaccinarea i-a confirmat că pericolul pandemiei nu e atât de mare din moment ce lasă loc unor războaie.

“Vaccinul îmi confirmă (…) Fiecare, dacă observaţi, e pe cont propriu. A fost războiul AstraZeneca, al UE cu Anglia (…) Dacă pericolul este atât de mare, ce rost are să te războieşti dacă murim cu toţii? Înseamnă că undeva e un loc pentru războaie.(…) Vaccinul a adâncit această nedumerire a mea. Dacă e un pericol atât de mare, nu se poate ca ţările bogate să se vaccineze de o sută de ori până la ultimul om şi marea majoritate a ţărilor sărace, nu. Războiul vaccinurilor a arătat ori că ei sunt inconştienţi, ori că pericolul nu e atât de mare”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu se miră şi acum cum a fost posibil să fim îngenuncheaţi de un virus, pentru care nu avem încă un tratament şi despre care nu ştim exact cum se transmite.

“A doua întrebare a fost cum Dumnezeu o omenire, care se laudă că trimite pe Marte, să-şi rupă gâtul într-un virus? Nu există. Nu e vorba despre un virus necunoscut, venit de pe Marte, este cunoscut. Şi această întrebare pe care mi-o puneam la două săptămâni de la începutul pandemiei, iată că există şi după un an. Normal era ca toate laboratoarele să duduie în cercetarea virusului.(…) Altă întrebare. Cum se transmite? Este prima boală din istoria omenirii despre care, după un an, noi nu ştim cum se transmite. (…) Un alt lucru foarte grav e că nu avem tratament. A trecut un an. Un an virusul ăsta nu a fost obiect de studiu?”, s-a întrebat publicistul.

Ion Cristoiu remarcă încă un lucru interesant şi anume că accentul s-a pus mai mult pe găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului decât pe tratamentul anti-Covid.

“Observaţi un lucru foarte interesant. Că accentul nu a fost pus pe tratament, cât mai ales pe vaccin, care nu e acelaşi lucru. Că dacă se descoperea un tratament miraculos, nu mai era nevoie de vaccin. Nici acum nu s-a stabilit dacă ai avut, mai iei virusul.… ai impresia, pe de o parte al unui pericol şi că toată omenirea s-a preocupat numai de asta şi după un an de pandemie zici <mă, da cine dracu s-a preocupat?>  Să facă un studiu la nivelul UE despre câţi dintre cei vindecaţi s-au reinfectat şi de ce?”, a subliniat publicistul.

O altă nedumerire a lui Ion Cristoiu este cum a fost posibil să asistăm la o revenire a statului care zdrobeşte individul, îi taie drepturile, îl ţine în case şi îl face dependent de el, vaccinul fiind un exemplu în acest sens.

“A treia mare nedumerire a fost aceasta. (…) Am asistat în această perioadă şi asistăm în continuare la o revenire a statului care zdrobeşte individul. Statul care îţi încalcă drepturile, libertatea (…) Cum adică să stai în casă? Popoare care s-au întemeiat pe libertatea presei au admis ca anumite site-uri să fie închise. Presa, care era apărătorul individului în raport cu statul, a  devenit o presă a statului care oprimă individul. Tratamentul îl faci tu şi eşti liber, iar vaccinul ţi-l dă statul. Există posibilitatea ca dvs să vă duceţi să faceţi vaccin pe cont propriu? Aţi observat că vaccinarea nu e contra cost? Mie ca individ nu mi se dă posibilitatea să scap de stat. Statul aduce vaccinul, statul organizează vaccinarea (…) Vaccinarea ne face dependenţi de stat”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu a atras atenţia asupra uşurinţei cu care oamenii renunţă la libertate, la drepturi, preferând să stea în case decât să protesteze împotriva restricţiilor, timp în care politicienii au transformat pandemia într-o mare afacere.

“Această perioadă ne-a arătat următorul lucru. Că atunci când  e vorba despre o nevoie vitală – de sănătate, de sex, de mâncare, de a trăi, omul renunţă. Nu cumva unii politicieni zic că oamenii nu sunt în stare să moară pentru libertate? Dacă oamenii ţineau atât de mult la drepturile lor ieşeau în stradă (…) Spuneţi-mi şi mie ce probleme au avut  politicienii lumii de la această pandemie? Ei, personal? Niciuna. Poporul a stat în case, au făcut afaceri cum au vrut, Comisia Europeană a luat vaccinul pe care l-a vrut ea, presa nu i-a mai controlat. La noi, dar cred că şi în altă parte, s-au îmbogăţit.(…) În această perioadă cred că a fost cel mai mare jaf din istoria României. Vom vedea. Eu vreau să vină premierul României cu un blianţ în Parlament. Nu înţeleg ce fac ăia de la PSD.(…) Vaccinul, măştile, dezinfectantul. Ne-a zis vreodată premierul câte tone a luat? Statul?”, a spus publicistul.

Profeţiile lui Cristoiu

Ion Cristoiu spune că pandemia, care a adus schimbări, unele bune, alte nu, a fost pretextul pentru a aduce în faţă un alt pericol care va fi agitat în perioada următoare – schimbările climatice.

“Putem avea o schimbare a raportului între individ şi stat (…) Este o uriaşă schimbare în economie. E greşit să se spună că s-a distrus economia. S-a distrus o parte a economiei, dar ea fost compensată de o dezvoltare uriaşă a unei altfel de economii. S-ar putea ca această pandemie, pe lângă o modificare periculoasă a statului în raport cu individul, un model asiatic impus Occidentului, să aducă un alt fel de industrie. Digitalizare, energie verde. (…) Vaccinarea va fi un pretext pentru stingerea mediatică a temei, pandemia va rămâne, cum a fost şi până acum, cum e şi gripa, dar nu va mai fi un pericol nr.1, vom convieţui şi îi va lua locul schimbările climatice, care se vor dramatiza. Vor ieşi peştii ne vor muşca de fund, raţele… deja pregătesc. Fac o profeţie. Se pregăteşte un experiment. Vor intra aşa: cauzele pandemiei au fost schimbările climatice şi vor veni studii cu ce albastre au fost apele cât am stat în case şi există şi varianta unui lockdown de o săptămână pe toată planeta. O dată pe an. În acel moment nu mai mişcă nimic”, a susţinut publicistul.

Topul Săptămânii

În Topul Săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, au fost nominalizaţi adevăraţii eroi ai pandemiei, locul 1 fiind ocupat de Renate Weber, Avocatul Poporului, iar locul 5 de Adrian Mihai, managing partner la fan Courier.

Adrian Mihai, Managing partner Fan Courier

“I-am luat un interviu, va fi difuzat duminică seara, la Aleph News de la ora 20.00 la 21.00. (…) Curieratul a fost unul din marii câştigători ai pandemiei. L-am pus pe locul 5 pentru că a fost unul dintre câştigători”.

Locul 4 –  Diana Şoşoacă, senator independent

“Să nu uităm că ea a fost cea care a atras atenţia că statul nu ne poate călca atât de tare în picioare când a fost cu pelerinajele. Ea a arătat un lucru. Că dacă ar fi ieşit un million de francezi în stradă, ce făceai? Trăgeai în ei cu tunul? A arătat că forţele de ordine, dacă ar fi ieşit omenirea cu mâinile goale în stradă, ce puteau să facă?”

Locul 3 -  Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

“El a fost şi este pe logica Bisericii. Unii care nu sunt cu Biserica îl înjură, dar din punct de vedere al Bisericii a fost şi înaintea Patriarhului, şi înaintea Sfântului Sinod pentru că Biserica, inclusiv cea Ortodoxă, se bazează pe tradiţie. Adică, dacă eu renunţ la ceremonial, nu mai rămâne nimic. Libertatea înseamnă a-i da dreptul şi religiei să se manifeste”.

Locul 2- Adrian Marinescu, manager interimar Institutul Matei Balş

“A fost singurul, din câte ştiu eu, medic specialist în domeniul virusului, care nu a fost prăpăstios. Eu nu am văzut la domnia sa un moment de cioclu apocaliptic. Şi în perioada vaccinării a fost un om pragmatic. Dacă toţi medicii ar fi fost aşa, nu am fi avut atmosfera aia sinistră. Unii dintre medici au avut chiar interesul. Ca să te cheme la televizor, trebuie să spui prostii. Eu unul care spune acuma că şi cu adeverinţă de vaccinare te îmbolnăveşti”.

Locul 1- Renate Weber, Avocatul Poporului

“Incontestabil, omul anului este Renate Weber. Este un model de Avocat al Poporului care şi-a luat atribuţiile în serios. Avocatul Poporului este Avocatul Po-po-rului. Nu este al statului. Este inimaginabil că ea a putut fi contestată de un partid precum PNL, de tot felul de vedete şi tot felul de tipi din presă. Misiunea ei în cadrul democraţiei era să apere drepturile. Tristeţea acestei realiăţi este că oamenii în loc să o sprijine consideră că libertatea e un moft”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici