40 de milione de alegători din Marea Britanie au fost victimele unui atac cibernetic

Informaţiile cu caracter personal a milioane de alegători din Marea Britanie au ajuns în mâinile hackerilor din cauza lipsei de securitate a Comisiei Electorale care supraveghează alegerile.

Urmărește
846 afișări
Imaginea articolului 40 de milione de alegători din Marea Britanie au fost victimele unui atac cibernetic

40 de milione de alegători din Marea Britanie au fost victimele unui atac cibernetic

Biroul Comisarilor pentru Informaţii (ICO), organul de supraveghere al confidenţialităţii datelor din Marea Britanie, a descoperit că, începând cu anul 2021, atacatorii cibernetici au accesat computere care conţineau registre electorale cu informaţii despre alegători, inclusiv detalii care nu sunt disponibile public, scrie BBC.

Vina ar fi atribuită Comisiei Electorale deoarece software-ul nu a fost actualizat, iar parolele nu au fost modificate.

ICO a spus că hackerii au avut acces la datele din sistemele comisiei timp de peste un an, acest lucru fiind descoperit în 2022, după ce un angajat a observat că mai multe mailuri de tip spam erau trimise direct de pe adresa Comisiei Electorale.

Guvernul Marii Britanii spune că în spatele atacului cibernetic s-ar afla China.

Atacurile cibernetice cresc

Digitalizarea crescută şi tensiunile geopolitice sporite au făcut ca riscul atacurilor cibernetice să crească în ultimii ani, în 2024 înregistrându-se de două ori mai multe de astfel de atacuri decât în Pandemie.

În România, la începutul anului 2024, au avut loc mai multe atacuri cibernetice printre care atacul asupra Camerei Deputaţilor, când un total de 316 fişiere au fost copiate, respectiv atacul de tip ransomware asupra mai multor spitale din ţară.

Atacurile cibernetice sunt considerate una dintre armele utilizate de Rusia de la începutul războiului cu Ucraina, respectiv ele reprezintă unul dintre motivele de îngrijorare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 datorită riscului de securitate pe care îl implică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici