Premierul spaniol refuză să depună mărturie ca martor în procesul de corupţie al soţiei sale

Premierul spaniol Pedro Sanchez a refuzat să depună mărturie în calitate de martor în ancheta judiciară privind presupuse fapte de corupţie şi trafic de influenţă împotriva soţiei sale, care l-au determinat să ia în considerare demisia în aprilie, au declarat avocaţii prezenţi la audiere.

Urmărește
189 afișări
Imaginea articolului Premierul spaniol refuză să depună mărturie ca martor în procesul de corupţie al soţiei sale

Premierul spaniol refuză să depună mărturie ca martor în procesul de corupţie al soţiei sale

Procedura face parte dintr-o investigaţie preliminară pentru a stabili dacă Begona Gomez s-a folosit de poziţia sa de soţie a premierului pentru a obţine sponsorizări pentru un curs de masterat universitar pe care l-a condus.

Sanchez a negat în repetate rânduri acuzaţiile împotriva sa, spunând că acestea sunt nefondate şi orchestrate de inamici politici de dreapta, iar marţi, biroul procurorului de stat a intentat un proces în numele său împotriva judecătorului de instrucţie pentru presupuse fapte de fraudă.

„Acest proces este menit să respecte independenţa sistemului judiciar, dar şi să îl apere de practicile celor care operează din motive politice şi în afara legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Pilar Alegria.

Gomez însăşi nu a comentat public cazul. Avocatul acesteia, fostul ministru de interne Antonio Camacho, a declarat că mărturia lui Sanchez a durat două minute, iar judecătorul Juan Carlos Peinado i-a pus două întrebări - dacă avea vreo legătură cu vreuna dintre persoanele anchetate şi dacă dorea să depună mărturie.

Sanchez a răspuns că Gomez era soţia sa şi că nu vrea să depună mărturie. Conform legislaţiei spaniole, rudele apropiate, inclusiv soţii, pot refuza să răspundă la întrebări atunci când sunt convocaţi de un judecător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici