Adunarea Generală a ONU cere Israelului să se retragă din teritoriile palestiniene. România s-a abţinut de la vot

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a cerut miercuri Israelului să se retragă din teritoriile palestiniene cucerite în 1967, să pună capăt colonizării Cisiordaniei şi să permită întoarcerea palestinienilor strămutaţi şi a descendenţilor lor.

Urmărește
2228 afișări
Imaginea articolului Adunarea Generală a ONU cere Israelului să se retragă din teritoriile palestiniene. România s-a abţinut de la vot

Rezoluţia fără caracter obligatoriu prezentată de Autoritatea Palestiniană reafirmă un aviz consultativ recent al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU, care a declarat în iulie că Israelul ar trebui să pună capăt prezenţei sale „ilegale” în teritoriile palestiniene din Cisiordania, Ierusalimul de Est şi Fâşia Gaza.

Rezoluţia prevede că Israelul trebuie să restituie în termen de un an teritoriile şi alte bunuri confiscate de la palestinieni de la începutul ocupaţiei sale în 1967.

Rezoluţia a întrunit 124 de voturi în favoarea sa, inclusiv din partea Franţei, Japoniei şi Chinei. Israelul, SUA şi alte 12 ţări au votat împotriva rezoluţiei, în timp ce 43 s-au abţinut. România s-a abţinut.

Războiul din Fâşia Gaza a adus conflictul israeliano-palestinian în centrul atenţiei la ONU, tensionând şi mai mult relaţia organizaţiei cu Israelul. În mai, Adunarea Generală a votat pentru ca palestinienii să devină membri cu drepturi depline, sfidând apelurile SUA de a respinge moţiunea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici