Atac israelian în centrul Fâşiei Gaza. Martorii susţin că au fost lovite o şcoală şi un spital

  • Un atac aerian asupra unei şcoli care adăpostea refugiaţi a provocat zeci de victime.
  • Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni în centrul Fâşiei Gaza.
  • Ulterior, un proiectil a căzut în curtea unui spital din zonă.
Urmărește
82 afișări
Imaginea articolului Atac israelian în centrul Fâşiei Gaza. Martorii susţin că au fost lovite o şcoală şi un spital

Atac israelian în centrul Fâşiei Gaza. Martorii susţin că au fost lovite o şcoală şi un spital

Un atac aerian israelian a ucis cel puţin 20 de persoane într-o şcoală din Nuseirat, au anunţat reprezentanţii spitalelor locale, citaţi de Sky News. Printre victime sunt femei şi copii. Ulterior, a fost lovită şi curtea unui spital din apropierea şcolii. Proiectilul israelian a căzut chiar în timp ce în spital erau transportate cadavrele provenite de la lovitura asupra şcoilii. Mai multe explozii puternice, un incendiu şi fum s-au produs în curtea spitalului Al-Aqsa Martyrs din Deir al-Balah.

Armata israeliană a anunţat pe Telegram că forţele sale aeriene au efectuat o lovitură „contra teroriştilor care operau în interiorul unui centru de comandă şi control din zona Deir al-Balah”. Acesta a adăugat că centrul de comandă a fost „încorporat într-un complex” care anterior „a servit” drept spital.

„Acesta este un alt exemplu al abuzului sistematic de către organizaţia teroristă Hamas asupra infrastructurii civile, încălcând dreptul internaţional”, se arată în comunicat IDF.

Armata israeliană i-a acuzat în mod regulat pe agenţii Hamas că se ascund în clădirile şcolilor şi spitalelor în care refugiaţii caută adăpost.

Hamas a negat acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici