Austria cere introducerea de teste de rezistenţă la centralele nucleare din Europa

Austria s-a pronunţat duminică în favoarea instituirii unor teste de rezidenţă la centralele nucleare din Europa, în contextul în care Japonia se confruntă cu riscul unui incident nuclear după cutremurul de vineri.

Urmărește
40 afișări
Imaginea articolului Austria cere introducerea de teste de rezistenţă la centralele nucleare din Europa

Austria cere introducerea de teste de rezistenţă la centralele nucleare din Europa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ministrul austriac al Mediului, Nikolaus Berlakovich, va cere introducerea unui test de rezistenţă pentru centralele nucleare din Europa.

Berlakovich a precizat că va aborda subiectul la Bruxelles, luni, cu ocazia reuniunii miniştrilor Mediului din statele UE.

Potrivit ministrului austriac, trebuie verificat "dacă centralele nucleare sunt sigure în caz de cutremur, sistemul de răcire şi dispozitivul de siguranţă".

În paralel, autorităţile bulgare consideră "puţin probabil" riscul unui accident de genul celui din Japonia la centrala nucleară de la Kozlodui, situată pe malul Dunării.

"Evenimentele de la centrala nucleară japoneză sunt puţin probabile la Kozlodui", se arată într-un comunicat al conducerii centralei de la Kozlodui.

"Tsunamiul din Japonia a defectat generatoarele diesel care ar fi trebuit să furnizeze electricitate în cazul unui accident la centrala Fukushima 1", precizează comunicatul.

Centrala de la Kozlodui dispune de patru generatoare de electricitate independente, iar oricare dintre ele poate asigura răcirea reactoarelor în caz de necesitate. În plus, un generator mobil de electricitate poate asigura curentul necesar răcirii reactoarelor, precizează comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici