Austria majorează fondul pentru dezastre la un miliard de euro, după inundaţiile din ultimele zile

Autorităţile din Austria au anunţat miercuri un pachet de măsuri ca răspuns la inundaţiile grave din întreaga ţară, inclusiv o triplare a fondului federal pentru dezastre şi facilităţi pentru companiile afectate, scrie Reuters.

Urmărește
139 afișări
Imaginea articolului Austria majorează fondul pentru dezastre la un miliard de euro, după inundaţiile din ultimele zile

Austria majorează fondul pentru dezastre la un miliard de euro, după inundaţiile din ultimele zile

Partidele politice austriece au suspendat, până la sfârşitul săptămânii, apariţiile în campania pentru alegerile parlamentare programate pentru 29 septembrie.

„Ultimele câteva zile au fost extrem de dificile pentru multe regiuni din Austria şi din ţările învecinate şi au provocat mari suferinţe şi distrugeri inimaginabile”, a declarat cancelarul Karl Nehammer.

Fondul pentru dezastre va fi mai mult decât triplat, ajungând la 1 miliard de euro, a spus acesta.

Fondul oferă finanţare pentru măsuri preventive şi pentru repararea pagubelor produse de catastrofe.

Alte măsuri anunţate miercuri sunt împrumuturi fără dobândă de până la 100 de milioane de euro pentru întreprinderile afectate şi posibilitatea ca lucrătorii acestora să lucreze cu program redus.

Pachetul de măsuri vine în contextul în care Austria şi alte ţări din Europa Centrală au fost afectate de cele mai grave inundaţii din regiune din ultimele cel puţin două decenii. Numai în Austria au murit cinci persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici