„Bătrâneţea” începe în Elveţia la vârsta de 80 de ani

Elveţienii consideră că „bătrâneţea” începe la împlinirea vârstei de 80 de ani, ceea ce reprezintă o evaluare mai optimistă decât în deceniile anterioare. În anii 1990, un elveţian mediu considera că ultima etapă a vieţii începea la 69 de ani, conform sondajelor.

Urmărește
6629 afișări
Imaginea articolului „Bătrâneţea” începe în Elveţia la vârsta de 80 de ani

„Bătrâneţea” începe în Elveţia la vârsta de 80 de ani

Cu toate acestea, situaţia de viaţă la „vârsta a treia”, adică între 65 şi 80 de ani, diferă de cea de la „vârsta a patra”, adică de la 80 de ani, după cum se subliniază în publicaţia „Panorama Society Switzerland”.

Persoanele aflate la „vârsta a patra” se confruntă din ce în ce mai des cu boala şi dependenţa. Conform raportului, creşterea acestui grup de vârstă este cea mai mare în termeni relativi.

Cercetătorii au observat o diversitate din ce în ce mai mare în ceea ce priveşte condiţiile de trai şi de gospodărie şi modul în care oamenii trăiesc după pensionare.

Pe de o parte, există mai multe opţiuni, dar, pe de altă parte, există şi inegalităţi în ceea ce priveşte situaţia financiară şi sănătatea. În ciuda situaţiei în general bune a populaţiei în vârstă, sărăcia la bătrâneţe este încă prezentă.

Conform publicaţiei, îngrijirea pe termen lung s-a schimbat şi în contextul creşterii speranţei de viaţă şi a diversităţii. Îngrijirea instituţională în casele de bătrâni şi de îngrijire este în scădere, în timp ce îngrijirea ambulatorie şi modele precum îngrijirea de zi, îngrijirea de noapte şi şederile de scurtă durată în casele de bătrâni şi de îngrijire sunt în creştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici