Biden a vorbit la telefon cu Netanyahu despre negocierile privind încetarea focului în Fâşia Gaza

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a vorbit la telefon miercuri cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, despre modalităţile de a avansa un potenţial armistiţiu în Fâşia Gaza şi un acord cu Hamas privind ostaticii, a declarat Casa Albă.

Urmărește
310 afișări
Imaginea articolului Biden a vorbit la telefon cu Netanyahu despre negocierile privind încetarea focului în Fâşia Gaza

Discuţia telefonică a urmat călătoriei secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, în Orientul Mijlociu, care s-a încheiat marţi fără un acord între Israel şi gruparea militantă Hamas privind un armistiţiu în enclava palestiniană, relatează Reuters.

Preşedintele Biden a discutat cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu despre acordul de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor şi despre eforturile diplomatice de dezescaladare a tensiunilor regionale”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

În cadrul discuţiei s-a alăturat şi vicepreşedintele Kamala Harris, care va accepta oficial joi, la Chicago, nominalizarea de candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Obţinerea unui acord de încetare a focului în Gaza este o prioritate majoră pentru Biden. Vineri, un înalt oficial american a declarat că cele două părţi sunt aproape de un acord.

În cadrul discuţiilor pentru încetarea luptelor, Hamas doreşte retragerea completă a Israelului din Fâşia Gaza, inclusiv aşa-numitul coridor Philadelphi, o porţiune îngustă de teren de 14,5 km lungime de-a lungul graniţei de sud a enclavei cu Egiptul.

Israelul doreşte să păstreze controlul asupra coridorului, pe care l-a cucerit la sfârşitul lunii mai, după ce a distrus zeci de tuneluri aflate sub coridor, despre care afirmă că au servit la introducerea ilegală de arme către grupurile militante din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici