Blinken soseşte la Varşovia pentru a discuta despre Ucraina

  • Secretarul de stat american Antony Blinken, care s-a aflat miercuri la Kiev, a sosit joi în Polonia.
  • Oficialii guvernului polonez, citaţi de Ukrinform, notează că negocierile pe care Blinken le va purta la Varşovia se vor referi în mare parte la situaţia din Ucraina.
Urmărește
140 afișări
Imaginea articolului Blinken soseşte la Varşovia pentru a discuta despre Ucraina

Blinken soseşte la Varşovia pentru a discuta despre Ucraina

„Negocierile se vor referi în primul rând la Ucraina, deoarece acesta este cel mai important subiect... Cu siguranţă vom vorbi despre utilizarea armelor americane dincolo de linia frontului”, a declarat pentru Radio Polonia ministrul adjunct polonez al apărării naţionale, Pawel Zalewski.

Potrivit oficialului, citat de aceaşi sursă, Varşovia sprijină pe deplin sarcina de a lovi obiective militare din interiorul Rusiei. În plus, Polonia susţine consolidarea maximă a Ucrainei cu capacităţi de apărare aeriană, promise deja de Occident.

Blinken se va întâlni la Varşovia cu şeful guvernului polonez, Donald Tusk, şi cu ministrul afacerilor externe, Radosław Sikorski.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev, Blinken a anunţat că Statele Unite oferă Ucrainei 325 de milioane de dolari pentru repararea reţelelor electrice, 290 de milioane de dolari în ajutor umanitar pentru populaţia care suferă de pe urma agresiunii armate a Rusiei şi peste 100 de milioane de dolari pentru deminare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici