Canada ia măsuri pentru a pune capăt rapid grevei feroviare; angajaţii se vor întoarce la lucru

Lucrătorii de la Canadian National Railway vor începe să se întoarcă la muncă vineri, a declarat sindicatul Teamsters, la câteva ore după ce guvernul canadian a luat măsuri pentru a pune capăt grevei fără precedent a transportului feroviar, scrie Reuters.

Urmărește
179 afișări
Imaginea articolului Canada ia măsuri pentru a pune capăt rapid grevei feroviare; angajaţii se vor întoarce la lucru

Canada ia măsuri pentru a pune capăt rapid grevei feroviare; angajaţii se vor întoarce la lucru

Sindicatul a declarat că oprirea lucrului la Canadian Pacific Kansas City va continua în aşteptarea unui ordin din partea Consiliului canadian pentru relaţii industriale (CIRB). Sindicatul şi oficialii companiei sunt programaţi să se întâlnească cu consiliul vineri.

Cele mai importante două companii feroviare din Canada, Canadian National Railway şi Canadian Pacific Kansas City, au blocat mai devreme joi peste 9.000 de lucrători sindicalizaţi, declanşând o grevă simultană a transportului feroviar care, potrivit grupurilor de afaceri, ar putea provoca daune economice de sute de milioane de dolari.

Guvernul canadian a anunţat joi că va solicita consiliului de relaţii industriale al ţării să emită un ordin de revenire la muncă, care ar trebui să apară în curând.

CIRB, care este independentă, va consulta acum companiile şi sindicatele înainte de a emite un ordin.

CN a declarat că va pune capăt grevei joi la ora 18.00 ora locală. CPKC a declarat că se pregăteşte să repornească operaţiunile în Canada şi că detalii suplimentare privind calendarul vor fi furnizate odată ce va primi ordinul CIRB.

„Presupun că trenurile vor circula în câteva zile”, a declarat reporterilor ministrul muncii, Steven MacKinnon.

Pe lângă solicitarea unui ordin de revenire la locul de muncă, MacKinnon a cerut consiliului să înceapă un proces de arbitraj obligatoriu între sindicatul Teamsters şi companii şi să prelungească termenii contractelor de muncă actuale până la semnarea unor noi contracte.

Părţile s-au acuzat reciproc de întreruperea activităţii, după ce mai multe runde de negocieri nu au dus la un acord.

Într-o nouă declaraţie făcută în primele ore ale zilei de vineri, sindicatul Teamsters a postat pe X că a desfiinţat liniile de pichetare la CN.

Purtătorul de cuvânt al CN, Jonathan Abecassis, a declarat pentru Canadian Broadcasting Corp că ar putea dura o săptămână sau chiar mai mult pentru ca compania să recupereze livrările.

Decizia lui MacKinnon a marcat o schimbare de opinie din partea guvernului liberal al prim-ministrului Justin Trudeau, care a declarat că doreşte ca problema să fie soluţionată la masa negocierilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici