Cel puţin 29 de migranţi au murit după ce cel puţin două ambarcaţiuni s-au scufundat
Cel puţin 29 de migranţi au murit după ce cel puţin două ambarcaţiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene la câteva ore distanţă una de cealaltă, potrivit autorităţilor.
Migranţii subsaharieni încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Italia.
Este cel mai recent caz dintr-o serie de răsturnări de ambarcaţiuni cu migranţi în largul coastei tunisiene în ultimele zile, alte cinci ambarcaţiuni scufundându-se în ultimele patru zile, potrivit BBC.
Acest lucru vine după ce Tunisia a lansat o campanie împotriva migranţilor africani fără documente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
Între timp, oficialii italieni de pe insula Lampedusa spun că sunt copleşiţi, după ce un număr record de 2.500 de migranţi au sosit în ultimele 24 de ore.
Premierul italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a avertizat că Europa riscă un val uriaş de refugiaţi sosind pe coastele sale.
Tunisia a devenit un punct de legătură pentru migranţii care doresc să ajungă în Europa, cifrele ONU arătând că cel puţin 12.000 de migranţi care au debarcat anul acesta pe coastele Italiei au plecat din Tunisia. Această cifră a fost de doar 1.300 în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cu toate acestea, paza de coastă tunisiană afirmă că ia măsuri pentru a opri trecerea migranţilor, după ce a oprit aproximativ 80 de nave care se îndreptau spre Europa în ultimele patru zile, potrivit agenţiei de ştiri Reuters. De asemenea, aceasta spune că a reţinut peste 3.000 de migranţi.
Într-un discurs controversat de luna trecută, preşedintele tunisian i-a acuzat pe migranţii din Africa Subsahariană care trăiesc în ţară că au provocat un val de infracţiuni şi i-a descris ca fiind o ameninţare demografică.
Comentariile lui Kais Saied au fost criticate pe scară largă de Uniunea Africană şi denunţate ca "discurs de ură rasist" de către grupurile pentru drepturile omului.
Aceste comentarii i-au făcut pe unii africani subsaharieni din Tunisia să trăiască cu teamă, unii dintre ei afirmând că au observat o creştere a incidentelor rasiste.
Acest lucru a determinat unele ţări, precum Coasta de Fildeş şi Guineea, să îşi repatrieze cetăţenii din cauza climatului de intoleranţă crescut în Tunisia.
Economia tunisiană se află într-o stare precară şi se confruntă cu o criză după ce negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) s-au blocat.
Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat, de asemenea, că Tunisia trebuie să ajungă urgent la un acord de salvare cu FMI.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO