CIA a avertizat Austria despre atacurile planificate la concertele lui Taylor Swift: Suspecţii urmăreau să ucidă „zeci de mii” de fani

  • CIA a anunţat că a avertizat autorităţile austriece cu privire la planurile teroriste care au fost dejucate la concertele lui Taylor Swift programate în luna august în Viena.
  • Suspecţii care urmau să comită atacurile dejucate la concertele Taylor Swift din Viena urmăreau să ucidă „zeci de mii” de fani.
Urmărește
4201 afișări
Imaginea articolului CIA a avertizat Austria despre atacurile planificate la concertele lui Taylor Swift: Suspecţii urmăreau să ucidă „zeci de mii” de fani

CIA a avertizat Austria despre atacurile planificate la concertele lui Taylor Swift: Suspecţii urmăreau să ucidă „zeci de mii” de fani

Directorul adjunct al CIA, David Cohen, a afirmat că CIA a notificat autorităţile austriece cu privire planurile atacatorilor de la concertele lui Taylor Swift din Viena, care au fost dejucate şi care au condus la anularea acestora, scrie Associated Press.

Cohen a declarat că suspecţii complotului – care aveau legături cu gruparea ISIS -  „plănuiau să ucidă un număr foarte mare - zeci de mii de oameni la acest concert, inclusiv, sunt sigur, mulţi americani”.

Adjunctul CIA a afirmat, totodată, că autorităţile austriece au dejucat atacurile planificate pentru concertele care urmau să fie ţinute de artista Taylor Swift după ce CIA a transmis informaţii despre intenţiile suspecţilor reţinuţi, relevă sursa citată.

Potrivit oficialilor austrieci, principalul suspect, un tânar în vârstă de 19 ani, a fost inspirat de gruparea Statul Islamic. El plănuia să atace în afara stadionului, unde se aşteptau să se adune peste 30 000 de fani, cu explozibili artizanali sau cuţite.

Până în prezent, trei suspecţi au fost arestaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici