Coreea de Sud renunţă la creşterea timpului de muncă săptămânal la 69 de ore după protestele tinerilor

Guvernul sud-coreean este nevoit să regândească o creştere planificată a orelor de lucru, după o reacţie din partea tinerilor care au declarat că această măsură ar distruge echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată şi le-ar pune sănătatea în pericol.

Urmărește
1218 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud renunţă la creşterea timpului de muncă săptămânal la 69 de ore după protestele tinerilor

Guvernul intenţiona să crească durata maximă a timpului de muncă săptămânal la 69 de ore, după ce marile companii s-au plâns că plafonul actual de 52 de ore face dificilă respectarea termenelor limită.

Dar protestele tinerilor din ţară l-au determinat pe preşedintele Yoon Suk-yeol să ordone agenţiilor guvernamentale să reconsidere măsura şi să "comunice mai bine cu publicul, în special cu generaţia z şi milenialii", a declarat secretarul său de presă, Kim Eun-hye, conform The Guardian.

"Nucleul politicii lui Yoon privind piaţa muncii este de a proteja drepturile şi interesele lucrătorilor defavorizaţi, cum ar fi generaţia MZ, lucrătorii care nu fac parte dintr-un sindicat şi cei care lucrează în întreprinderi mici şi mijlocii", a declarat Kim, potrivit Korea Herald.

Yoon, un conservator care este văzut ca fiind pro-business, susţinuse majorarea pentru a oferi angajatorilor o mai mare flexibilitate. Cu toate acestea, liderii sindicali au spus că aceasta ar forţa oamenii să lucreze mai multe ore, într-o ţară deja cunoscută pentru cultura sa punitivă la locul de muncă.

De asemenea, planul a fost criticat ca fiind în dezacord cu alte economii majore, inclusiv Marea Britanie, unde zeci de companii au testat anul trecut o săptămână de lucru de patru zile, despre care militanţii au spus că a dus la o productivitate similară sau mai bună şi la o mai mare bunăstare a personalului.

Sud-coreenii au lucrat în medie 1.915 ore în 2021, cu 199 de ore mai mult decât media Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, potrivit celui mai recent studiu al OCDE privind perspectivele de ocupare a forţei de muncă, şi cu 566 de ore mai mult decât angajaţii din Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici