Fâşia Gaza: Mii de palestinieni sunt forţaţi să trăiască în corturi, pe malul mării

  • Mii de palestinieni strămutaţi s-au adăpostit pe malul mării în Fâşia Gaza, în timp ce atacurile israeliene au provocat cel puţin 17 morţi, marţi.
  • Negocierile de pace la Cairo nu au înregistrat progrese semnificative.
Urmărește
207 afișări
Imaginea articolului Fâşia Gaza: Mii de palestinieni sunt forţaţi să trăiască în corturi, pe malul mării

În urma conflictului din Fâşia Gaza, mii de palestinieni strămutaţi de luptele din regiune s-au refugiat pe malul mării. Între timp, forţele israeliene continuă să lupte cu militanţii Hamas în zonele centrale şi sudice, notează Reuters.

Oficialii din domeniul sănătăţii au raportat cel puţin 17 persoane ucise în urma atacurilor aeriene de marţi.

Între timp, negocierile pentru un armistiţiu continuă la Cairo, însă nu s-au înregistrat progrese concrete în privinţa problemelor esenţiale.

Printre acestea se numără viitorul control asupra a două coridoare strategice din Gaza, odată ce luptele vor înceta.

Israelul a dat, în ultimele zile, mai multe ordine de evacuare în Gaza, mai multe decât oricând de la începutul conflictului de zece luni, ceea ce a provocat critici vehemente din partea palestinienilor, a Naţiunilor Unite şi a organizaţiilor umanitare.

Acestea au acuzat reducerea zonelor umanitare şi lipsa de spaţii sigure pentru civili.

Locuitorii şi familiile strămutate din oraşele Khan Younis şi Deir Al-Balah, din centrul şi sudul Fâşiei Gaza, afirmă că au fost nevoiţi să trăiască în corturi pe plajă.

Temerile privind o escaladare a conflictului cresc şi la graniţa dintre Israel şi Liban.

Oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii au anunţat că atacurile aeriene israeliene au ucis nouă palestinieni în taberele de refugiaţi Bureij şi Maghazi, două dintre cele opt tabere istorice din Gaza, în timp ce alte atacuri au ucis cinci persoane în Khan Younis şi trei în Rafah.

Mai mult de 40.400 de palestinieni au fost ucişi de la începutul conflictului, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici