Hackeri fură date confidenţiale de la U.S. Marshals Service

  • Hunters International a revendicat furtul a peste 380 GB de date confidenţiale şi strict secrete de la U.S. Marshals Service, inclusiv documente despre bande şi cazuri active.
  • Hackerii au stabilit un termen de răscumpărare până pe 30 august pentru returnarea datelor furate, fără a pretinde că au criptat fişierele.
  • Aceasta ar fi a doua breşă majoră de securitate cibernetică pentru agenţia federală în ultimii doi ani, după un atac ransomware în februarie 2023.
Urmărește
452 afișări
Imaginea articolului Hackeri fură date confidenţiale de la U.S. Marshals Service

Hackeri fură date confidenţiale de la U.S. Marshals Service

Un grup de hackeri numit Hunters International a revendicat responsabilitatea pentru furtul a peste 380 GB de date de la U.S. Marshals Service, o agenţie federală de aplicare a legii din cadrul Departamentului de Justiţie al Statelor Unite, relatează Gizmodo. Datele furate ar include documente strict secrete şi confidenţiale legate de bande, cazuri active şi supraveghere electronică. Hackerii au stabilit un termen limită pentru plata unei răscumpărări până pe 30 august pentru returnarea datelor.
 
Grupul, care a apărut în octombrie 2023, a postat imagini ale documentelor furate pe site-ul său, prezentând înregistrări din „Operation Turnbuckle”, o operaţiune legată de arestări pentru trafic de droguri în nordul statului New York. În total, se presupune că au fost revendicate peste 327.000 de fişiere, iar această breşă ar marca al doilea incident major de securitate cibernetică pentru U.S. Marshals Service în doi ani, după atacul de tip ransomware din februarie 2023 care a cauzat perturbări semnificative.
 
U.S. Marshals Service nu a confirmat încă breşa, deşi investighează aceste afirmaţii. Hunters International este un grup de tip ransomware-as-a-service, ceea ce înseamnă că oferă sau închiriază ransomware-ul său altor atacatori. În timp ce ransomware-ul este de obicei folosit pentru a cripta fişierele, în acest caz, grupul nu a revendicat criptarea datelor, ci s-a concentrat pe extragerea acestora.
 
Apariţia Hunters International urmează după desfiinţarea grupului de ransomware Hive de către FBI la începutul anului 2023. Grupul a fost legat de 181 de atacuri în diverse sectoare, având ca motiv principal câştigul financiar, mai degrabă decât obiective politice. Această breşă, dacă va fi confirmată, subliniază ameninţarea tot mai mare reprezentată de grupurile de ransomware care vizează agenţiile guvernamentale sensibile.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici