Germania a trimis Ucrainei un nou pachet militar, printre care şi un sistem antiaerian IRIS-T

Ministerul apărării din Ucraina a transmis, luni, că Germania a trimis un nou pachet militar armatei ucrainene, care include şi un sistem antiaerian IRIS-T, relatează Monitorul Apărării.

Urmărește
1014 afișări
Imaginea articolului Germania a trimis Ucrainei un nou pachet militar, printre care şi un sistem antiaerian IRIS-T

Germania a trimis Ucrainei un nou pachet militar, printre care şi un sistem antiaerian IRIS-T

Pachetul german include, astfel, un sistem antiaerian IRIS-T, 14.000 de lovituri de artilerie de 155 de mm, 10 nave autonome de suprafaţă, 26 de drone de recunoaştere, 6 excavatoare, 1 vehicul Bergepanzer 2, 55.000 de kituri de prim ajutor, 70 de arme de asalt MK 556, 10 arme HLR 338 şi 50 de arme CR 308.

Anunţul ministerului apare în contextul în care, pe 17 august, o publicaţie germană, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, a scris că planificarea de buget a guvernului german nu include şi prevederi pentru continuarea susţinerii Ucrainei în război. Cu toate acestea, ministerul ucrainean de externe a transmis că aceste informaţii sunt incorecte şi manipulatoare.

În Ucraina, armata se confruntă cu o situaţie dificilă în regiunea Doneţk şi în apropiere de oraşul cu acelaşi nume. Ruşii desfăşoară atacuri intense în special pe direcţiile Pokrovsk şi Toreţk. Patru civili ucraineni au fost omorâţi, luni, în Toreţk şi Zarichne. De asemenea, în Pokrovsk, copiii vor fi evacuaţi începând cu 20 august, pentru a fi feriţi de atacurile ruşilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici