Medicii indieni refuză să pună capăt protestelor legate de violarea şi uciderea unei doctoriţe

  • Mii de medici indieni începători au refuzat luni să pună capăt protestelor faţă de violarea şi uciderea unei colege, perturbând serviciile spitaliceşti la aproape o săptămână după ce au lansat o acţiune la nivel naţional.
  • Ei cer un loc de muncă mai sigur şi o anchetă penală rapidă, scrie Reuters.
Urmărește
888 afișări
Imaginea articolului Medicii indieni refuză să pună capăt protestelor legate de violarea şi uciderea unei doctoriţe

Medicii indieni refuză să pună capăt protestelor legate de violarea şi uciderea unei doctoriţe

Medicii din întreaga ţară au organizat proteste şi au refuzat să primească pacienţi care nu sunt urgenţe în urma uciderii, pe data de 9 august, a medicului în vârstă de 31 de ani. Potrivit poliţiei, doctoriţa a fost violată şi ucisă într-un spital din oraşul Kolkata, în estul ţării, unde era stagiară.

Un voluntar al poliţiei a fost arestat şi acuzat de crimă.

Femeile activiste spun că incidentul a evidenţiat modul în care femeile din India continuă să sufere de violenţă sexuală, în ciuda legilor mai dure introduse după violul în grup din 2012 şi uciderea unei studente de 23 de ani într-un autobuz în mişcare din New Delhi.

Guvernul a îndemnat medicii să se întoarcă la serviciu în timp ce înfiinţează un comitet care să propună măsuri pentru îmbunătăţirea protecţiei cadrelor medicale.

„Încetarea noastră pe termen nelimitat a lucrului şi şederea noastră vor continua până când cererile noastre vor fi îndeplinite”, a declarat Dr. Aniket Mahata, un purtător de cuvânt al medicilor juniori care protestează la Colegiul Medical şi Spitalul R.G. Kar, unde a avut loc incidentul.

În semn de solidaritate cu medicii, mii de suporteri ai celor mai mari două cluburi de fotbal din statul Bengalul de Vest au mărşăluit pe străzile din Kolkata duminică seara, scandând „Vrem dreptate”.

Grupurile care reprezintă medicii începători din statul vecin Odisha, din capitala New Delhi şi din statul Gujarat (vest) au declarat, de asemenea, că protestele lor vor continua.

Gita Gopinath, director general adjunct al Fondului Monetar Internaţional, a declarat pentru cotidianul indian Business Standard că siguranţa la locul de muncă este importantă pentru creşterea ratei de participare a femeilor la forţa de muncă a ţării, care era de 37% în anul fiscal 2022-2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici