Google şi Meta cer Australiei să amâne proiectul privind interzicerea social media pentru copii

  • Google şi Meta Platforms au îndemnat marţi guvernul australian să amâne un proiect de lege care va interzice majoritatea formelor de social media pentru copiii sub 16 ani.
  • Cele două companii au afirmat că este nevoie de mai mult timp pentru a evalua impactul potenţial al acestuia, scrie Reuters.
Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Google şi Meta cer Australiei să amâne proiectul privind interzicerea social media pentru copii

Google şi Meta cer Australiei să amâne proiectul privind interzicerea social media pentru copii

Guvernul prim-ministrului Anthony Albanese doreşte să adopte proiectul de lege, care prevede unele dintre cele mai stricte controale privind utilizarea reţelelor sociale de către copii din lume, până la sfârşitul anului parlamentar.

Google şi Meta au afirmat în observaţiile lor că guvernul ar trebui să aştepte rezultatele unui proces de verificare a vârstei înainte de a merge mai departe.

Sistemul de verificare a vârstei poate include elemente biometrice sau de identificare guvernamentală pentru a impune o limită de vârstă pentru social media.

Potrivit Meta, în absenţa unor astfel de rezultate, nici industria, nici australienii nu vor avea date cu privire la „impactul unor astfel de măsuri”.

Legea ar obliga platformele de social media, şi nu părinţii sau copiii, să ia măsuri rezonabile pentru a se asigura că sunt puse în aplicare protecţii de verificare a vârstei. Companiile ar putea fi amendate cu până la 49,5 milioane de dolari australieni (32 de milioane de dolari) pentru încălcări sistemice.

Compania TikTok, deţinută de Bytedance, a declarat că proiectul de lege este lipsit de claritate şi că are „îngrijorări semnificative” cu privire la planul guvernului de a trece proiectul de lege fără o consultare detaliată cu experţii, platformele de social media, organizaţiile de sănătate mintală şi tinerii.

X al lui Elon Musk şi-a exprimat îngrijorarea că proiectul de lege va avea un impact negativ asupra drepturilor omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici