Grecia introduce o taxă pentru turiştii de croazieră pe insulele Mykonos şi Santorini

  • Guvernul grec a anunţat o măsură drastică pentru a gestiona fluxul turistic masiv pe două dintre cele mai populare insule ale sale.
  • Turiştii de croazieră care vizitează Mykonos şi Santorini vor trebui să plătească o taxă de 20 de euro pe persoană.
Urmărește
695 afișări
Imaginea articolului Grecia introduce o taxă pentru turiştii de croazieră pe insulele Mykonos şi Santorini

Grecia introduce o taxă pentru turiştii de croazieră pe insulele Mykonos şi Santorini

Decizia vine ca răspuns la presiunea crescândă exercitată de turismul de masă asupra acestor destinaţii.

În 2023, Grecia a înregistrat un număr record de 32,7 milioane de turişti, dintre care aproximativ 3,4 milioane - adică unul din zece vizitatori - au ales să viziteze Santorini, conform AFP.

Insula, cu o populaţie locală de doar 15.500 de locuitori, a avut anul trecut aproximativ 1,3 milioane de pasageri de pe 800 de nave de croazieră.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că, deşi Grecia nu se confruntă cu o problemă generalizată de supraaglomerare turistică, există provocări specifice în anumite destinaţii şi perioade ale anului.

„Industria croazierelor a pus presiune pe Mykonos şi Santorini, aşa că tariful va fi de 20 de euro", a declarat Mitsotakis, fără a specifica însă data exactă de introducere a acestei măsuri.

În plus faţă de noua taxă, autorităţile greceşti iau în considerare şi alte măsuri pentru a gestiona fluxul turistic.

Ministrul turismului, Olga Kefalogianni, a menţionat posibilitatea introducerii unor cote pentru numărul de vizitatori. Pentru Santorini, de exemplu, s-a stabilit deja o limită de 8.000 de pasageri de croazieră pe zi pentru anul viitor.

Aceste iniţiative fac parte dintr-un plan mai amplu de gestionare a turismului în Grecia. Premierul a exprimat intenţia de a „interveni asupra numărului de nave care sosesc în acelaşi timp la o destinaţie" şi de a „pune frână pe insulele unde considerăm că sunt testate limitele infrastructurilor".

După un 2023 record, ministrul turismului anticipează că 2024 ar putea fi „un alt an record" pentru turismul elen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici