Grupuri franceze de extremă-stânga sunt suspectate în cazul actelor de sabotaj asupra reţelei feroviare TGV

  • Autorităţile franceze consideră că grupuri de extremă-stânga ar putea fi în spatele atacurilor de săptămâna trecută asupra reţelei de trenuri de mare viteză din Franţa.
  • Actele de sabotaj au perturbat puternic circulaţia cu doar câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
  • Toate trenurile au fost repuse în funcţiune după ce echipele au lucrat non-stop în weekend pentru a remedia daunele.
Urmărește
306 afișări
Imaginea articolului Grupuri franceze de extremă-stânga sunt suspectate în cazul actelor de sabotaj asupra reţelei feroviare TGV

Franţa înclină spre probabilitatea ca extremişti de stânga să se afle în spatele sabotajului de săptămâna trecută al reţelei feroviare SNCF din ţară - care a coincis cu ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice - a declarat luni ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

"Am identificat profilurile mai multor persoane", a declarat Darmanin la postul de televiziune France 2, referitor la căutarea sabotorilor.

Activiştii francezi de stânga au o întreagă istorie de atacuri incendiare asupra reţelei feroviare.

Atacurile au fost "deliberate, foarte precise, extrem de bine ţintite", a declarat Darmanin. "Acesta este tipul tradiţional de acţiune al extremei stângi", a spus el.

Dar când a fost întrebat dacă profilurile care au fost identificate erau apropiate de extrema stângă, Darmanin a spus: "Trebuie să fim precauţi". El a spus că "întrebarea este să ştim dacă au fost manipulaţi" sau au acţionat "în propriul lor interes".

Activist de extremă-stânga arestat, potrivit presei

Autorităţile franceze au arestat un activist de extremă-stânga pe un amplasament aparţinând operatorului feroviar naţional SNCF în nordul Franţei, a declarat luni o sursă din poliţie pentru AFP.

Suspectul a fost plasat în custodia poliţiei pentru interogatoriu la Rouen, principalul oraş din regiunea franceză Normandia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici