Harvey Weinstein scapă de acuzaţii în Marea Britanie

Procurorii britanici au renunţat la acuzaţiile împotriva lui Harvey Weinstein, invocând lipsa unei perspective realiste de condamnare, după o analiză a probelor.

Urmărește
421 afișări
Imaginea articolului Harvey Weinstein scapă de acuzaţii în Marea Britanie

Harvey Weinstein scapă de acuzaţii în Marea Britanie

Procurorii britanici au anunţat joi că au renunţat la acuzaţiile de agresiune sexuală împotriva fostului producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, după ce au remarcat că nu există şanse realiste de condamnare, informează Reuters.

În momentul în care au fost formulate acuzaţiile, acum doi ani, Serviciul de Probaţiune din Marea Britanie a precizat că incidentul s-ar fi petrecut în august 1996, la Londra, şi ar fi implicat o femeie care acum are peste 50 de ani.

„După o revizuire a probelor, CPS a decis să oprească procedurile penale împotriva lui Harvey Weinstein. CPS are datoria de a analiza continuu toate cazurile şi am stabilit că nu mai există o perspectivă realistă de condamnare”, a declarat Frank Ferguson, şeful Diviziei de Crime Speciale şi Antiterorism din cadrul CPS.

Weinstein, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat în 2020 în Statele Unite de viol, fiind condamnat la 23 de ani de închisoare. Totuşi, în aprilie, Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea.

Weinstein se confruntă cu un posibil nou proces în noiembrie şi a fost, de asemenea, condamnat în 2022 într-un alt caz la Los Angeles, pentru care a primit 16 ani de închisoare. El a negat constant acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici