Îngrijorare în Marea Britanie: Aproximativ 1.750 de deţinuţi vor fi eliberaţi în câteva zile

Urmărește
2873 afișări
Imaginea articolului Îngrijorare în Marea Britanie: Aproximativ 1.750 de deţinuţi vor fi eliberaţi în câteva zile

Aproximativ 1.750 de deţinuţi vor fi eliberaţi în câteva zile din închisorile din Marea Britanie. Este vorba despre planul guvernului britanic privind eliberarea anticipată pentru a face spaţiu în închisorile aglomerate. Măsura a stârnit îngrijorare în rândul britanicilor.

Aproximativ 1.750 de deţinuţi sunt pregătiţi pentru eliberare anticipată în aceste zile. Ei se adaugă celor eliberaţi la termen, aproximativ 1.000 pe săptămână, potrivit Sky News. De asemenea, în octombrie vor mai fi eliberaţi anticipat circa 2.000 de oameni.

Specialiştii avertizează că numărul mare de eliberări reprezintă un risc. Totodată, se vorbeşte despre eliberarea unor deţinuţi periculoşi care ar putea haos în comunităţi. În replică, guvernanţii spun că închisorile sunt supraaglomerate şi în lipsa unor măsuri s-ar putea ajunge la o criză de proporţii. Închisorile aglomerate au primit foarte mulţi noi deţinuţi în urma revoltelor de stradă din vară.

În paralel, Guvernul britanic ia în calcul trimiterea de deţinuţi în Estonia pentru a reduce supraaglomerarea din închisori. Ministrul Justiţiei din Marea Britanie şi omologul estonian se află în discuţii despre un potenţial parteneriat, după ce Tallinnul a declarat că deţine locuri suficiente pentru a prelua deţinuţi şi din alte ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici