Surpriză: Exporturile Chinei au crescut cu 8,7% în august, depăşind aşteptările specialiştilor

  • Exporturile Chinei au crescut cu 8,7% în luna august, depăşind aşteptările specialiştilor.
  • În comparaţie, creşterea calculată în dolari americani a fost de doar 0,5% în luna august a anului trecut. Iniţial se estima o creştere de 6,5%.
Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Surpriză: Exporturile Chinei au crescut cu 8,7% în august, depăşind aşteptările specialiştilor

Surpriză: Exporturile Chinei au crescut cu 8,7% în august, depăşind aşteptările specialiştilor

Exporturile Chinei către principalii săi parteneri comerciali, SUA, Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est, au crescut toate în august faţă de acum un an. Exporturile către UE au crescut cel mai mult, cu 13%, conform datelor prezentate de CNBC.

În schimb, importurile din UE au scăzut. Spre comparaţie, importurile Chinei din SUA au crescut cu 12% în august faţă de un an în urmă, în timp ce importurile din ASEAN s-au majorat cu 5%. Importurile Chinei din Rusia au scăzut cu 1%, în timp ce exporturile au crescut cu 10%, mai arată cifrele. În total, importurile Chinei au crescut luna trecută cu doar 0,5%.

Creşterea exporturilor apare în condiţiile în care tensiunile comerciale cresc. China se confruntă cu SUA şi Uniunea Europeană, care au introdus tarife suplimentare pentru maşinile electrice chinezeşti şi alte produse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici